sunnuntai 24. helmikuuta 2019

"Liikuttava loma" Vuokatissa


Viime vuotiseen tapaan suuntasimme tänä vuonna Vuokattiin hiihtoloman viettoon. Kohde todettiin sen verran monipuoliseksi paikaksi, että lomakohteen valinta oli helppoa. Vuokatti tarjoaa perheille hyvän mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monipuolisesti, sillä tekemistä löytyy varmasti.Meille ykkösasia oli tietenkin laskettelu ja Vuokatin rinteet tarjoavat ihan sopivasti haastetta vähän jokaiselle taitotasolle.
 Ostimme hissiliput koko loman ajaksi ja vain viimeisenä päivänä emme jaksaneet enää lähteä laskettelemaan.
Kelit vaihtelivat tällä kertaa todella paljon; aluksi oli tuulista, sitten suhteellisen lämmintä, mutta suttuista keliä.
Torstaina saatiin lasketella kirpakassa pakkaskelissä ja viikkoon mahtui yksi lumimyräkkäpäiväkin.


 
Viime vuotiseen tapaan päivän ohjelma toistui samanlaisena lähes joka päivä.
Aamulla herätys 7.30-8.00 välillä, aamupala mökillä ja sitten laskettelemaan. Taukoja pidettiin silloin kuin siltä tuntui.
Mökille tulimme iltapäivällä laittamaan "kunnon ruokaa" ja illaksi lähdimme vielä tekemään jotain muuta mukavaa aktiviteettia: pulkkailua, keilailua, kylpylää. Perjantai taisi olla ainut poikkeus, kun pojat (ja minä) halusimme mennä heti aamulla SuperParkkiin ja siellä päivä venyi niin pitkäksi, ettei meistä ollut enää rinteeseen lähtijöiksi.
 
 
 
 
 
Kohteena Vuokatti on hyvä talvilomakohde, sillä laskettelun lisäksi siellä riittää paljon muutakin aktiviteettia.
Vuokatissa on ymmärtääkseni myös hyvä latuverkosto murtomaahiihtäjille, mutta meidän porukasta vain isäntä kävi muutaman kerran kokeilemassa lajia.
Meillä muilla "murtsikat" pysyivät tiukasti auton katon suksiboksissa, vaikka läheinen Nuasjärvi olisi tarjonnut loistavat hiihtomahdollisuudet.
Meille Vuokatti on myös matkustamisen (autoilun) suhteen ollut hyvä kohde, sillä täältä Länsi-Suomesta matkaan saa kulumaan aikaa n. 8 tuntia, riippuen kuinka monen pysähdystaktiikalla mennään. Matkanteko on istuinlihaksille siedettävä ja tähän aikaa vuodesta se sujuu vielä valoisan ajan aikana. Mökkivarauksien suhteen kannattaa näin sesonkiaikaan olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä meilläkin kohtuuhintaista majoitustarjontaa oli enää vähän tarjolla.
Saimme kuitenkin ihan oivallisen mökin suhteellisen lähellä rinnettä, jossa viihdyimme loman ajan erinomaisen hyvin.
Lomaviikko meni oikein mukavasti (ja nopeasti) Vuokatin maisemissa ja edelleen voin suositella kohdetta lämpimästi. Loma tuntui todellakin lomalta eikä työasiat pahemmin pyörineet ajatuksissa. Minulla oli reissussa mukana tietokone, mutta aukaisin sen vain kerran koko loman aikana. Tarkoituksena oli tehdä jonkinlaista blogipäivitystä paikan päällä, mutta päätin olla myös "blogilomalla". Tällaisen aktiiviloman ja totaalinollauksen jälkeen arkirytmiin palautuminen voi tuntua hieman takkuiselta, mutta eiköhän siitä selviä. Lomasta on jäljellä enää mukavat muistot kuvina...ja iso pyykkikasa pesuhuoneen lattialla. Paluu arkeen voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti