sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Pientä kevään ryhtiliikettä


Tämän vuoden alussa kirjoitin blogissani jonkinlaisia henkilökohtaisia tavoitteita tälle vuodelle. Ne eivät olleet mitenkään järisyttäviä, suuria mullistuksia, vaan enemmänkin elämän sisältöön vaikuttavia, ajanhallintaan ja elämän laatuun, liittyviä juttuja.


Oli oikeastaan hyvä, että kirjasin ne ylös, sillä aika ajoin olen käynyt muistuttamassa itseäni niistä.
 Nyt kun alkoi maaliskuu, huomaan, että olen pysynyt melko hyvin tavoitteisani ja suunta näyttää oikeanlaiselta.
Liikunta on pysynyt päivittäisessä kuviossa mukana. Työmatkat sujuvat pääsääntöisesti kävellen.
Tämän lisäksi olen aloittanut lapseni kanssa pienen lihaskuntoilun, jossa harjoittelemme muutamia lihasryhmiä.
Alakerrassa meillä on huone, jossa jumppaamme ja tsemppaamme toisiamme muutaman kerran viikossa...
ja yhdessä se on  paljon mukavampaakin.


 

 
 

Hiihtoloman jälkeen päätin myös vähentää sokerin syöntiä (jälleen kerran).
Edellisen kerran pystyin olemaan "karkkilakossa" puolitoista vuotta, mutta oikeastaan viime kesänä makeanhimoni ryöpsähti jälleen.
Sokerin vähentäminen ei tarkoita totaalikieltäytymistä, mutta selvää vähentämistä. Yhtään karkkia en ole syönyt, mutta yhden leivoksen ja pullan olen nauttinut.
Tässä makeisremontissa olen vähentänyt myös sipisen syöntiä, sillä sitäkin lajia on tullut syötyä ihan liikaa.
Herkutella saan edelleenkin, mutta kohtuudella.
Viimeisin ryhtiliikkeeni olen tehnyt ajankäytössä. Perjantain olen pyhittänyt "tietokoneettomaksi päiväksi".
Tämä tarkoittaa sitä, että kun perjantaina lähden töistä ja suljen tietokoneen, en aukaise sitä myöskään kotona.
Tietokoneella tulee helposti tehtyä töitä tai muuten vaan eksyttyä internetin ihmeellisen maailmaan. Huomaamatta sen ääressä menee tunti jos toinenkin.
Olen todennut sen muutenkin melkoiseksi "aikasyöpöksi", joten myös muina päivinä pyrin sulkemaan tietokoneen viimeistään klo 19.00.
Sen jälkeen pyhitän aikaa itselleni ja perheelleni. Loppujen lopuksi aika pieni asia, jolla on ollut ajankäytöllisesti suuri merkitys.
 


 
Elämäntapamuutokset eivät meikäläisen kohdalla tapahdu yhdellä rysäyksellä vaan hitaasti. Näillä pienillä ryhtiliikkeillä pyrin terveellisempään elämään ja parempaan elämänlaatuun. Tällä hetkellä työ(t) vie ajastani liian iso osan, mutta sillekin on tehtävissä jotain. Kaiken tämän kirjoittamani ohella työstän koko ajan ajatuksissani tulevaisuuttani, lähinnä töiden osalta. Olen asettanut itselleni jonkinlaisia askelmerkkejä tai välietappeja, joita kohti menen. Katse suunnattuna eteenpäin - hitaasti, mutta varmasti.
 
 
 
Sillä tosiasia on, että jos haluaa elämäänsä muutosta, täytyy se lähteä omasta itsestä.
Niin yksinkertaista se vain on.
 
 

8 kommenttia:

 1. Kuulostipa hyvältä! Tsemppiä tuohon herkkulakkoon:) Itsekkin tulee aina näin keväisin jouluherkuttelujen jälkeen vähennettyä herkuttelua sitten taas kesällä voi kesäherkuilla itseään hemmotella:) Tuo on kyllä totta että tietokoneen ääressä saattaa huomaamatta aika sujahtaa, välillä oikein säpsähtää että hyvänen aika noinko se aika rientää:) Aurinkoista ja leppoisaa laskiaissunnuntaita❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava huomata, että on pysynyt tavoitteissa. En aio tehdä elämääni kurjemmaksi, vaan jonkinlaista tasapainoa kaiken kiireen keskellä...suunta näyttää hyvältä. :)

   Poista
 2. Tsemppiä muutoksiin ja ihania maaliskuun päiviä sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Repsahduksia saattaa tapahtua, mutta yritän olla määrätietoisen tiukkana. Jotkut muutokset on helpompi pitää kuin tosia, mutta näiden asioiden kirjaaminen auttaa ainakin minua pitämään ne myös mielessä. Touko-kesäkuussa katsotaan taas, mihin on päästy...
   Oikein kauniita maaliskuun päiviä sinulle. Toivotaan, että valo ja energia lisää jaksamista ja positiivisuutta! <3

   Poista
 3. Täällä tulisi ottaa myöskin itseään niskasta kiinni ja ryhdistäytyä, etenkin tuon sokerinsyömisen suhteen. :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sokerin syönnissä vissii mitään pahaa ole, jos sitä syö kohtuudella, mutta meikäläisellä se on ollut kaikkea muuta. Toistaiseksi nollatoleranssi on pitänyt...
   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Hyviä muutoksia. Minä pidin taukoa blogissani aika kauan. Kirjoitin kolme kirjoitusta aikataululla.
  tänään mulla on toisten blogien lukeminen ja kommentointi. Minusta on hyvä välillä pitää myöskin tyystin tauko, eikä ottaa konetta esille, kuten sinä teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä "koneettomuus" on ihan hyvä asia. En tiedä olenko kotona yhtään tehokkaampi ja aikaansaavampi, mutta en ainakaan tee työjuttuja. Tämän ratkaisun kanssa voi todellakin elää!!! :D

   Poista