lauantai 12. maaliskuuta 2016

Virittelyä


Kuluneen vuoden aikana olen pyöritellyt mielessäni yrittäjäksi ryhtymistä. Asiaa on tullut vatvottua jo todella kauan ja periaatteellisen päätöksen tein jo vuoden alussa. Netissä on tullut haettua kaiken maailman tietoutta ja vähitellen olen ryhtynyt ajatuksesta tekoihin...


Olen tulostanut netistä kaikenlaisia kaavakkeita ja nyt olen tekemässä itselleni jotain pienimuotoista "käsikirjaa", mitä aloittelevan yrittäjän pitäisi muistaa. Saimme opiskeluni puitteissa oikein hyvän sähköisen aloitusoppaan yrittäjäksi ryhtymiselle, mutta tarvitsen myös ns. oman version. Tähän aion kerätä ja dokumentoida minulle tärkeitä asioita...
 
 


 

Aion perustaa toiminimen, joka toimii oman päätyöni ohella. Suuria investointeja minun ei tarvitse (ainakaan aluksi tehdä) ja muutenkin olen liikkeellä varovaisen optimistisesti. Katostaan, mitä tulee. Tähän mennessä olen jo oppinut/ huomannut, että byrokratia toimii, lippuja ja lappuja saa täyttää ja verottaja (=valtio) muistaa vetäistä vähän joka välistä. Vaikka yritysmuotoni on sieltä yksinkertaisimmasta päästä, ei sen perustaminen kuitenkaan ihan ilmaista ole...
 
 
 
 
Monta asiaa on vielä pohdittavana ja päätöksiä tekemättä, mutta asian virittely on jo hyvää vauhtia menossa. Lähiviikkojen aikana täällä pitäisi tapahtua asioita myös ihan konkreettisesti. Vähän tämä alkava yrittäjyys hirvittää, mutta "se ei pelaa, joka pelkää"...?!
 
 
 
 
 
 
 
 

13 kommenttia:

 1. Onnea yrittäjyyteen Satu <3 ja aurinkoista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Kunhan nyt tästä saadaan laitettua paperit kuntoon, niin siitä se sitten alkaa...

   Poista
 2. Ei muuta kuin unelmaa kohden.
  Aurinkoista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämässä täytyy olla unelmia ja tämä unelma on tullut vähän "varkain" meikäläisen elämään... Lauantai on mennyt enemmänkin sisätiloissa, ensi koulun elokuvapäivän järjestelyissä ja ilta vielä jäähallilla. Jos vaikka sunnuntaina näkisi aurinkoa... ;)

   Poista
 3. Onnea yrittäjyyteen Satu!
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kaksijakoisissa tunnelmissa täällä ollaan. Välillä tuntuu, että ei minusta taida olla siihen ja toisaalta olen asian suhteen hyvinkin päättäväinen. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 4. Loistavaa! Unelmia pitää olla, ja joskus unelmat käyvät toteen. Paljon onnea tulevaan yrittäjyyteen. Rohkea olet!
  Hyvää viikonloppua, Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3 ! Yrittäjyyteen ryhtyminen on pitkän pohdinnan tulos. Minulla ei ole tässä kauheasti menetettävää, kun rahallinen alkusatsaus on sen verran pieni, joten miksi en kokeilisi tätä. Ehkä minulla onkin tästä jutusta enemmän saamista. Aika näyttää... ;)

   Poista
 5. Haaveet ovat tehty toteutettaviksi, onnea! :)

  VastaaPoista
 6. Haaveet ovat tehty toteutettaviksi, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa just olla näin. Kiitos näistä rohkaisevista sanoista :) !!!!

   Poista
 7. Hienoa! Onnea ja menestystä tulevaisuuteen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. en taida ihan vielä ymmärtää, mitä olen tekemässä, mutta ihan tosissani kyllä olen. Aloittelen pikku hiljaa oman työni ohessa ja katon mihin suuntaan tämä alkaa lähteä. En halunnut heittää sisustusopintojani hukkaan ja tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta...ainakin vielä ;)

   Poista