Joulupäivänä innotuin keittämään joulupuuroa. Ei mitään sen ihmeellisempää, ihan tavallista riisipuuroa vain ja luumu-rusinakeittokin oli kaupasta ostettua. Koska puuron keittäminen ei ole mitään pikaruokaa, panostin sen valmistamiseen mitä suuremmalla hartaudella...
Valmistin puuron haudutuskattilassa ja annoin puuron rauhassa poristen kypsyä.
Puuron keittämisen lomassa valmistelin kattausta, sillä halusin että niinkin yksinkertainen ruoka tarjoillaan (joulun kunniaksi) kauniisti.
Koska halusin panostaa kattaukseen, päätin kokeilla samalla myös valokuvausta
Asettelin syvät keittolautaset, servietit ja luumu-rusinakiisselikannun pöydälle.
Asetelmaa täydensin vielä kynttilällä ja tunnelmavalaistuksella.
Puuron keittäminen oli minulle lähes meditatiivinen kokemus.
Sekoittelin puuroa, kokeilin kattauksen kuvakulmia ja valaistusta.
Sain touhuta keittiössä ihan rauhassa ja olla ajatuksieni kanssa yksin.
Harvoin koen ruoanlaiton näin rentouttavana (jos koskaan!), mutta tällä kertaa se oli ainutlaatuinen kokemus.
Ehkä minun pitää ruveta keittämään puuroa useamminkin kuin vain kerran vuodessa jouluna...
Haudutettu puuro on tosi hyvää. Minäkään en tee maitopuuroja, yleensä vesi/kaurapuuroa joka aamulla.
VastaaPoistaMinä tein tämän kyllä täysmaitoon, mutta riisipuuro ei ole mitään ns. pikapuuroa, sillä sen valmistukseen menee n. 40 min. - ainakin ohjeen mukaan :)
PoistaTänä vuonna en riisipuuroa keittänytkään, tuli ennen joulua käytyä useammassa puurojuhlassa. Itse keitän riisipuuron täysmaitoon ja kermaan. :)
VastaaPoistaMukavia välipäiviä!
Tuo kerman lisääminen olikin minulle uusi juttu. Täytyypä kokeilla...
PoistaOikein mukavaa joulukuun loppua!
Minä nautin riisipuuron keitosta, juuri siksi, että siihen saa panostaa ja rauhassa käyttää aikaa. Aina on tullut hyvää puuroa. Kaunis kattaus sinulla <3
VastaaPoistaPääsin tällä kertaa ilmeisesti "asian ytimeen"...ja ajattelin tehdä tätä useamminkin, mutta arjen kiireisiin aamuihin tämä ei kyllä sovi ;)
Poista