tiistai 26. joulukuuta 2017

Vastaisku


Poikani sai joululahjaksi palapelin. Mietin aluksi, miten tämä mahtaa sopia enää 11-vuotiaan "kokemusmaailmaan", kun sen täyttää virtuaalisestin PlayStation- , You Tube- ja SOME-maailma. Leppoisat joulunpyhät tarjosivat kuitenkin oivan mahdollisuuden rauhoittumiseen ja palapelin tekemiseen...


Palapeli oli kooltaan 300 palan peli ja olohuoneen lattia oli oivallinen paikka sen kokoamiseen.
Se osoittautui riittävän haasteelliseksi sellaiselle lapselle, joka ei ole palapelejä tehnyt enää vuosiin..
Lisäksi siinä oli opettavainenkin puoli; palapeliä tehdessä maailman kartta, maat ja maan osat tulivat tutuiksi.Koska poikamme ei ole pikkulapsiaikojen jälkeen tehnyt palapelejä, oli sen aloittaminen hieman haasteellista. Oikeiden palojen löytäminen satojen palojen joukossa aiheutti hieman turhautumisen puuskutusta, varsinkin, kun poika tajusi, ettei se valmistukaan ihan heti, tässä ja nyt. Me vanhemmat tarjouduimme antamaan vinkkejä ja ihan konkreettista apua. Palapelin tekemisestä tulikin hauska yhdessäolon hetki, jossa yli-innokasta äitiä sai jopa hieman toppuutella lapsen auttamisessa... ;)
 
 
 
 
Palapeli valmistui kahden illan aikana ja se taisi olla kooltaan juuri sopiva.
Siinä oli riittävästi haastetta; sen verran vaikeusastetta, että palapelin kokoamiseen piti oikein pysähtyä ja keskittyä.
Mukavana lisänä tässä tuli samalla harjoiteltua vähän silmä-käsiyhteistyötä ja hahmottamista ihan konkreettisella tavalla.
Ja lopputulos, se palapelin valmistuminen, toi taatusti hieman erilaisen onnistumisen kokemuksen.
 
 
Erinomainen vastaisku kaiken maailman virtuaalipeleille!
Suosittelen lämpimästi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Hyvä ja kehittävä palapeli.Välillä tekee hyvää olla muuallakin kuin tietsikalla.Itse muistan kuinka lapsenajoululomilla aina tehtiin paljon palapelejä,se oli mukavaa yhdessäoloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä oli mukava yhdistävä vaikutus, eikä olisi lainkaan pahitteeksi, jos tästä tulisi vaikka joka jouluinen perinne. Oli sen verran kivaa... <3

   Poista
 2. Oikein mukavaa ja lempeää Tapania teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Huomenna paluu joulun jälkeiseen arkeen, mutta onneksi lomailu jatkuu...
   Hyvää loppu vuotta sinulle!

   Poista
 3. Palapeleihin saa kyllä aikaa kivasti kulumaan :)
  Mukavaa Tapaninpäivää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta palapelin tekemisestä on kulunut jo hetki ja kieltämättä tämä oli aika koukuttavaa hommaa.
   Oikein mukavaa Tapaninpäivää ja joulun jälkeistä arkea teidänkin perheelle!

   Poista
 4. Lasten ollessa vähän nykyistä pienempiä saimme joka joulu aina astetta vaikeamman palapelin. Niitä sitten kokosimme koko perheen voimin konvehtien voimalla. Kun kokoluokka oli jo tuhansia paloja, sai aikuinenkin koota ihan täysillä. Postauksesi herättää rakkaita muistoja♥
  Leppoisaa joulukuun loppua teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa lapsuudessa meillä oli tapana pelata lautapelejä, mutta palapelien tekeminen vaikuttaa yhtä kivalta. Todennäköisesti ensi jouluna meillekin on tiedossa kokoluokaltaan isompi palapeli...;)
   Oikein mukavia joulukuun viimeisiä päiviä myös sinne! <3

   Poista