keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Talven ihmemaa


Tällä viikolla, tarkemmin sanottuna eilen, olemme saaneet lunta länsirannikolle enemmän kuin viime talvena yhteensä. Maisema on muuttunut hujauksessa mustanpuhuvasta pimeydestä ihanaksi talven ihmemaaksi....


 
Meillä päin tämä onni ja autuus saattaa kestää vain päivän tai pari, joten tästä täytyy ottaa kaikki irti. Jopa lumitöistä.
Eilen illalla tein lapiolla puolen tunnin akuutin lumityön ja tänään jatkoin paremmalla ajalla ja  paremmalla kalustolla (=lumikolalla). 
Harvoin me saamme täällä päin nauttia valkoisesta joulusta. Vaikka nyt näyttää lupaavalta, voi olla, että huomenna tilanne on jo toinen.
Lämpötilat sahaavat kiitettävästi nollan molemmin puolin, joten lumien sulamisesta tai pysymisetä ei todellakaan voi sanoa mitään.
Tällä hetkellä kirjoittaessani tätä postausta lämpötila taitaa olla jo plussan puolella...

 


Olen talvi-ihmisiä. Nautin siitä, että pakkasta on sopivasti (ei yli 10 astetta) ja maisema on luminen.
Meidän leveysasteella talvet ovat olleet lähes aina enemmän tai vähemmän arvoituksellisia.
Vieressä oleva meri vaikuttaa paikallisiin sääoloihin merkittävästi, joten talven eri variaatioihin on ollut tottuminen.
Nyt nautitaan tästä, sillä huomenna (tai tänään) tämä luminen maisema voi olla muisto vain.
 
 
 
Todellinen talven "ihmemaa"...
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Meillä on tullut lunta vähän liikaakin.Suojainen piha-alue,niin kaikki jääkin tuohon kolattavaksi.Onneksi on tuo pururata vieressä,niin pääsee hiihtämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumityöt ovat ihan mukavaa hyötyliikuntaa, kunhan sitä on sellainen kohtuullinen määrä eikä sada ihan jatkuvasti pihan täytteeksi. ;)

   Poista
 2. Lumi kirkastaa kyllä kivasti maisemaa. Jos pitäisi valita unelmasää talveksi, se olisi -5 astetta ja pieni kerros lunta. Itse olen kevät- ja kesäihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puiden oksilla on lunta tulee maisemasta todellakin kaunis. jokaisessa vuodenajassa on oma viehätyksenä, mutta talvi on minulle se ehdoton ykkönen...kunhan on vain sellainen luminen talvi... :)

   Poista
 3. Tämä lumi on ollut kyllä niin kivaa ja kuopus on ollut aivan innoissaan. Tänäänkin lähes nukahti rattikelkan päälle kun mäkeä oli laskemassa, pois vaan ei millään malttaisi lähteä. :)
  Nautitaan nyt, sitä ei tosiaankaan tiedä milloin maa on taas mustana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla yhtä innoissani tästä lumesta kuin lapsetkin :)
   Kyllä, nyt nautitaan!!!!!

   Poista