sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Tonttujen yössä...


Tänä vuonna pääsin käymään Vanhan Rauman "Tonttujen yö"-tapahtumassa. Se on järjestetty jo monena vuotena, mutta minulle tämä oli elämäni ensimmäinen kerta...

Vanhan Rauman kaupat olivat auki kello yhdeksään ja ihmisiä oli alku illasta liikkeellä kiitettävästi
Sää ei ollut mitenkään jouluinen, mutta se ei latistanut joulutunnelmaa.Tähän säätyyppiin on täällä länsirannikolla jo melko tottunut.
 
 
 
 
 
Tarkoituksen oli käydä suhteellisen pikaisesti muutamissa kaupoissa, mutta kuinka ollakaan, huomasin viettäneeni paikan päällä pari tuntia.
Käväisin sisutusliikkeissä ja napsin samalla kuvia kännykälläni. Kuvaaminen oli toisinaan jopa hankalaa, sillä ihmisiä oli liikkeellä tungokseen asti.
 
 
 

 
Kaikkea kaunista tuli bongattua.
Kulta ja messinki näyttävät olevan tänä jouluna se "must"-juttu.
 
 


 
 
Otin kuvia myös kauniisti somistetuista näyteikkunoista.
 
 
 
 
Reissullani ei herännyt sen suurempia lahjatoiveita, mutta kaikkea kaunista pientä kivaa tallentui kameraan.
Tonttujen yössä oli myös järjestetty erilaista ohelmaa, mutta tällä kertaa ne jäi katsomatta
Tapahtuma keräsi paljon ihmisiä keskustaan ja tunnelma oli iloisen hilpeää.
 
 
 
Rauman keskustan kauppiaat ovat panostaneet loppu vuoteen paljon erilaisia tapahtumia.Täällä on järjestetty Shoppailu Sunnuntaita, Pikimust Perjanda-tapahtumaa, Tonttujen yötä ja vielä ensi viikonloppuna on Suuret Joulumarkkinat. Vielä kun tapahtumalistaan lisätään kaikki paikalliset joulumyyjäiset ja -laulutapahtumat, ei voi ainakaan valittaa, etteikö ilmassa olisi joulutohinaa...ja  mukavaa sellaista.
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia :)Itse vierailin viikonloppuna Turussa Suurtorin joulumarkkinoilla ja tunnelma oli sielläkin ihanan jouluinen. Vaikka vettä vihmoi taivaalta, olivat tapahtuman järjestäjät onnistuneet luomaan ihanaa joulutunnelmaa. Nyt taas lunta maassa ja mieli enemmän joulussa, haastavia nämä talvet nykyään, kun joka toinen päivä sataa vettä ja joka toinen päivä lunta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin taas lumisempaa maisemaa. Kieltämättä lumi tekee hieman jouluisemman fiiliksen, mutta kyllä sen saavuttaa muillakin konsteilla ;)

   Poista
 2. Kyllä on ihania kuvia jouluasetelmista. Noista tarttuis helposti mun käteeni moni tavara.
  Onneksi en mene nyt minnekään markkinoille, olinhan Florissa melkein kuukauden jokapäiväisillä markkinoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun aika on tällaisen esteetikon "kulta-aikaa". Harvoin ehdin nauttimaan näistä kauniista näkymistä, mutta lyhyt pistäytyminen kaupungilla lievittää hieman estetiikan kaipuuta. Joulumarkkinoille olen ajatellut ehtiväni, mutta katsotaan, kunhan sinne asti päästään...

   Poista