keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulujuhlan tunnelmaa

Tänään oli ohjelmassa lapsen päiväkoti-/esikouluryhmän joulujuhla. Tämä juhla olikin lapseni viimeinen joulujuhla päiväkotielämässä, sillä seuraavat joululaulut kajautetaankin jo koulussa (APUA...minua hirvittää!!)

Tunnelma juhlissa oli hyvin kotoisa ja lämminhenkinen. Tässä ryhmässä lauletaan paljon uusia lastenlauluja ja kyllähän me vanhemmatkin pääsimme osallistumaan juhlaan yhteislaulujen muodossa . 
Juhlat olivat päiväkodin juhla-/laulusalissa ja siellä oli muhkea, kauniisti koristeltu kuusi.
 
Pianon päällä juhlaa seurasi ryhmän oma tonttu, joka on muutenkin ollut lasten touhuissa mukana.
 Lapset istuivat puolipiirissä ja käyttäytyivät todella esimerkillisesti. Tämä äiti seurasi tietenkin oman lapsen esiintymistä suurella ylpeydellä.
 
 


Meidän oma esikoululainen ja muikea ilme.
  
Esikoululaiset säestivät tarkasti triangelin kanssa  laulun "Joulu saapuu jokaiselle". Se on todella kaunis ja koskettava laulu. Illan aikana saimme muutenkin nauttia lukuisista lasten hienoista esityksistä.
 
Tässä esitetään piparkakkupolkka, jonka lapset esittivät reippaasti laulaen ja leikkien.

Lapsemme osallistui laululeikkehin omalla (uskollisella) tyylillään, vähän varovasti, mutta kuitenkin. Tämän leikin jälkeen lapset saivat tulla omien vanhempiensa luokse ja ainakin meidän poika oli hyvinkin tyytyväinen ja huojentunut, kun illan koitos oli ohi.
 
 Lopuksi saimme kaikki nauttia lämmintä mehua ja joulupipareita.
 


 
Eivätkä ne olleetkaan ihan mitä tahansa joulupipareita vaan ihan lasten itsensä leipomia ja koristamia. Olivat muuten hyviä, kauniita...ja peroonallisia.
 
 
 
Huomenna, torstaina, olisi  työn puolesta omat joulujuhlat. Tänä vuonna meillä ei olenkaan perinteistä joulujuhlaa, vaan menemme Vanhan kirkon raunioille viettämään pienimuotoista joulukirkkoa. Ihan mukavaa vaihtelua itselle, mutta kuinkas ollakaan vaatii taas toisenlaisia järjestelyjä ohjelman suhteen.
 
Loppu viikko menee muutenkin meikäläisellä enemmän ja vähemmä juhlatunnelmissa. Perjantaina menen oman opettajaporukan kanssa keilaamaan ja syömään. Lauantaina on tiedossa "tuplasynttäreitä".
 
Jossain välissä pitäisi ehtiä tekemään ne loput työhommat (=oppilasarvioinnit) ja ostaa joululahjoja, mutta onneksi on vielä ensi viikko aikaa. Kiire tulee. Se on jo varma...
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti