sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Piparitehtailua

Meillä on ollut jo monena vuonna tapana leipoa pipareita itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna joulupipareiden leivonta siirtyi vasta seuraavaan päivään. Leivonta suoritettiin perinteistä poiketen (ja sattuneista syistä) mökillä.

Meillä on mökillä tupakeittiö ja iso pirttipöytä, jonka äärellä mahtuu oivallisesti leipomaan. Ei muuta kuin grammarista joulumusiikkia soimaan ja piparitehtailu käyntiin.
Olin tänä vuonna(kin) uskollinen perinteille ja olin ostanut kaupan valmistaikinaa. Eipähän voi ainakaan leipuria syyttää, jos taikina on huonoa...
 
 


 
Minua avusti todella innokas piparileipuri. Hän ansioitui myös taikinan syömisessä...jäipähän vähemmän leivottavaa.

Piparimuotteja oli joka lähtöön ja kaikkia käytettiin.
  
Saimme leivottua kolme pellillistä nopeassa tahdissa. Nällä tehoilla olisi voinut leipoa enemmänkin.
Valmiit joulupiparit laitettiin koriin ja sieltä niitä oli mukava käydä napsimassa.Tosin tässä kävi niin, että piparit loppuivat alta aikayksikön.
 
 
Ennen joulua täytynee vielä leipoa ainakin yksi satsi joulupipareita ja joulutorttuja. Piparkakkutaloakin olen vielä suunnitellut tekeväni, mutta voi olla, että aikataulun kanssa tekee vähän tiukkaa. Tuleva työviikko on jälleen iltaohjelmapainotteinen ja oppilaiden arvioinnit pitäisi tehdä jossain välissä ts. vapaa-aika on vähän kortilla.
 
 
Mukavasta pikkulomasta nauttineena on mukava suunnata katse tulevaan viikkoon. Kaikkea kivaa (jouluhässäkkää) tiedossa. Postailen, jos ehdin...
 
 
JA MITÄ IHMETTÄ! Minulla on käynyt jo yli 10 000 lukijaa sivuilla - HUIMAA!!!
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mummiko ei saanut yhtään Elmerin tekemiä pipareita ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niin kävi, että kolme pellillistä katosivat ennen kuin ehdin niitä pelastamaan muille. Hyvä on kun kelpasivat. Pari taikinaa on odottamassa jo pakkasessa...jos niistä vaikka säilyisi vähän mummillekin vietäväksi :)

      Poista