perjantai 21. joulukuuta 2012

L-O-M-A

Se olisi nyt joululoma. Oppilaat on lähetetty ansaitulle joululomalla ja on tullut itsellekin aika levähtää. Kunhan nyt ensin saadaan tämä joulu pois...

Tänään suoritin joulupukin apulaisen hommia kaupungilla melko tehokkaasti. Enää on vain muutama lahja hankkimatta. Ruokakaupassa kävin tänään ja ajattelin käydä vielä huomenna tai ylihuomenna täydentämässä kaapit.

Joulupuunaus (ne vessat!) on edelleen tekemättä. Osittainen siivous olisi tarkoitus toimittaa huomenna ja loput ylihuomenna (saunan pesu). Ne vähäiset leipomiset (piparkakut ja joulutortut) on vielä tekemättä, mutta enköhän minä ne jossain välissä "pyöräytä".

Kuusi on haettu miehen toimesta ihan saaresta asti, enkä uskaltanut ainakaan kovin kovaan ääneen sitä arvostella. Jos totta puhutaan, se on ihan hyvä kuusi. Aikaisempina vuosina isäntä on tuonut kaksi kuusta meikäläiselle näytille. Ihan varmuuden vuoksi. Ja minäkö muka kranttu kuusuen suhteen?!! Viime vuona kävi niin, että pyysin häntä tuomaan pienen ja kapean kuusen, niin eikös meille tullutkin iso ja leveä. Näin selkeästi meillä kommunikoidaan :)


Tänä vuonna en ole suostunut potemaan joulustressiä. Olen ihan tietoisesti ottanut asian kerrallaan ja melko matalalla profiililla. Tykkään joulusta "eniten maailmassa". mutta työni puolesta ja muutenkin, olen vihdoin antanut itselleni myöden ja  todennut, että joulu tulee vähemmälläkin kohkauksella. Tärkeitä on kuitenkin se, että voi rauhoittua, näkee sukulaisia ja saa olla rakkaiden ihmisten kanssa...eikä ole tätä arjen aikatauluttamista.
Loppuun vielä tämä tunnelmakuva Vanhasta Raumasta iltavalaistuksessa. Olin eilen ja tänään eri ystävien kanssa glögillä ja oli mukava välillä lörpötellä ja irtautua ns. normaaliympyröistä. Kotona olisi ollut yhtä ja toista askaretta, mutta kyllä sitä pitää löytyä aikaa ystävillekin. Liian harvoin tulee heitä tässä arjen tohinoissa nähtyä. Tämän kuvan otin pikaiseti kotimatkalla...

Seuraavaksi menen saunaan ja ajattelin aloittaa loman vieton. JIHUUU!!! Kaksi kokonaista viikkoa eikä tiedossa mitään erikoista....I-H-A-N-A   L-O-M-A!!!
2 kommenttia:

 1. Tässä sinulle sopiva Heli Laaksosen ohje joulun vietosta. Leppoisia jouluja teille sinne Raumalle. Tenttu-täti

  Joulupatja o mu omakeksimä perinne , mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahtoo viättä lepojoulu.

  Joulupatja tehrä nii,et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoinestyynyines päivines.
  Ympärs asetella ruakka
  (mitä ei ole itte tehty vaa myyjäisist ostettu tai jonku ahkeran jouluihmisen laittama),
  namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onki sattunu saama.

  Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetää välil kirja sivui
  taik kylkke ja ojennella kätt kohren konvehtei.
  Viarai ei saa tul käymä,
  eikä itte kuulu käyrä missä.

  Ei ol väli onk yksinäine, parilline taik perheline-joulupatja o
  joustava ratkaisu.
  Ku siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse ja niin
  täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vaan!
   Kyllä pääsi hersyvät naurut tuota runoa lukiessa. Pitäisikö kokeilla jo ensi jouluna?! Minulla joulu olisi nyt niin kuin valmis! Kirjoitan kohta tästä oman postauksesnkin. Huomenna ajattelin vain nauttia. Oikein mukavia joulunpyhiä sinne pääkaupunkiseudulle. Isot jouluhalaukset kaikille!! Toivoopi; Satuihminen :)

   Poista