sunnuntai 25. elokuuta 2013

"Pihasomistelua"

Edellisessä postauksessani kerroin, etten laita syksyä vielä kotona. Onhan sentään vielä kesä. Pihalla olen joutunut kuitenkin nöyrtymään, sillä osa kesäkukistani olivat jo menneet huonoon kuntoon. Eilen käytiin pojan kanssa pienellä kaupunkikierroksella ja samalla kävimme taimimyymälässä.





Ostin sieltä kaksi isoa krysantemia, joista toisen sijoitin sisäänkäyntimme eteen. Krysanteemille seuraa pitävät edelleen samettiruusut ja tuija.
 
 
 
 
 


Ostin kaksi eriväristä krysanteemia. Tämä yksilö oli "valkoisempi" kuin se toinen ostamani.
 
 
 



 
Toinen krysanteemi on puhtaasti keltainen ja laitoin sen tikapuiden viereen. Osa tikapuiden istutuskoreista odottaa callunoita tai muuta syksyisempää kukkaa, mutta niiden aika ei ole vielä.
 
 
 


 
Terassin seinustalla olevat hortensia kukkivat. Laitoin viime kesänä (siis vuonna 2012) kaksi taimea, joista toinen voi selvästi paremmin kuin toinen.  Terassin toiselle seinustalle on myös tulossa villiviiniä tai humalaa, mutta ei vielä tänä vuonna.
 
 
 


 
Hortensia on yksi lempparipensaistani (vai onko se edes pensas). Pihoja katsoessani olen ihastunut myös pallohortensiaan. Onneksi pihan perällä oleva istutusalue on vielä vailinainen, koska sitä pystyn jatkossa muokkaamaan omien mieltymysteni mukaan. Sinne olen istuttamassa jo liljoja, pensashanhikkia ja pallohortensiaa. Voi olla, etä sitä istutusaluetta joutuu kohta laajentamaan, kun tämä puutarhuri pääsee oikein vauhtiin.




Meillä viikonlopun vietto jatkuu leppoisissa tunnelmissa. Pesukone käy, tuntisuunnitelmat odottavat tekijäänsä ja nurmikko pitäisi leikata. Ohjelmaa on siis täksi päiväksi, mutta tehdään maltillisesti yksi asia kerrallaan. Tuleva työviikko vaikuttaa myös ohjelmoidulta, mutta yritän tässä(kin) hyörinässä ottaa päivän/asian kerrallaan, hötkyilemättä. Siis yritän...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti