sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Orvokit


Meillä keväisiä kukkia ei meille näköjään tule kuin vieraiden tuomina. Kukkakaupassa tai taimimyymälässä käynti ei ole vielä mahtunut aikatauluuni. Kun meillä juhlittiin isännän vanhenemista saimme kotiimme myös keväisiä kukkia, ihania orvokkeja.
 
 
 
Nämä pienet orvokit laitoin purkkeineen päivineen alumiiniseen kakkuvuokaan ja keittiö ikkunan viereen.
Ulos en näitä uskalla viedä, sillä unohdan ne sinne kuitenkin...
 
 
 

 
 
 
Olen pitänyt orvokkeja jotenkin "vaikeahoitoisina", sillä niitä pitää kuulemma nyppiä.
Nyppimistä en ole vielä harrastanut, mutta olen yrittänyt muistaa kastella niitä.
Hengissä ovat, ainakin vielä.
 
 
 

 
 
Sen verran olen kesäkukkaistutuksia jo miettinyt, että luulen päätyväni viime vuonna hyviksi havaittuihin kukkiin eli pelargonioihin.
Ne kestivät tällaisen  "hajamielisen hortonomin" hoidossa erinomaisesti lähes koko kesän.
 
 
 
 
Täällä vapun miniloma on kohta vietetty. Olipa mukava katkos ja hengähdystauko tähän suhteellisen hektiseen elämänjaksoon. Tässä olisi kuukauden verran rypistettävää ja sitten olisi kesäloman aika. Nyt tarttis kehitellä sitä sinnikkyyttä ja positiivisuutta kehiin, että jaksaisi vetää kunnialla tämän toukokuun loppuun, sillä "lopussa kiitos seisoo"...;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 kommenttia:

 1. Ihanat orvokit! Äkkiä se kuukausi menee, varsinkin kun kelit koko ajan paranee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sen tietää, että aika menee todella nopeasti (vähän liiankin nopeasti) ja kiirettä pukkaa työn puolesta, mutta sitä tämä opettajan arki on...ja ne pitkät kesälomat...aaahhh!!!! :D Aurinkoisia päiviä sinne!!!

   Poista
 2. Kauniin väriset nuo orvokit :)

  VastaaPoista
 3. Hempeitä orvokkeja :) Leppoisaa sunnuntai iltaa :)

  VastaaPoista
 4. Uusi lukijasi tässä, hei vaan! Orvokit näyttävät niin kauniilta ja jos täällä Oulussa olisi yhtään keväisempää, kävisin ostamassa sinkkisoikollisen pihapöydälle. Nyt vaan tuntuu, ettei kevät etene...
  Tervetuloa vastavierailulle ja tsemppiä alkavaan todistusrumbaan. Huomasin sinun olevan erkkaope:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana saada uusia lukijoita!!! Viime viikkojen aikana lukijamääräni ovat jostain syystä kasvaneet ja minä olen ihan "äimä käkenä". Minähän tulen ehdottomasti "virtuaalivierailulle! : ...taidat vissiin olla "hengenheimolaisia"...? Kyllä se kevät sinne Oulunkin leveysasteille tulee... :D T: Satu

   Poista
 5. Söpöjä ovat ❤️
  Orvokit on kivoja, kun ovat niin helppoja. Ulkona on vielä ollut niin vilpoiset säät, että niitä ei tarvii pihalla ees kastella :D Eivätkä vaadi vielä nyppimistäkään, kun kasvavat niin hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä orvokit ovat kyllä kauniita, mutta eivät kuulu minun kesäkukkavalikoimaani, koska jotenkin pidän niitä hankalahoitoisina... ;)

   Poista
 6. Osuin tänne toisen blogin kautta, kiva blogi sinulla :) Tervetuloa myös vierailulle Kivi&Kakkuun! Marika / kivikakku.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuinka kivaa!!! Liityit vielä lukijaksikin. Olen ihan ihmeissäni tästä yhtäkkisestä lukijamäärän kasvusta. Minun täytyy tulla ehdottomasti vierailulle blogiisi. Aurinkoisia päiviä!!!

   Poista