maanantai 25. toukokuuta 2015

Vapriikki


Olimme toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla luokkaretkellä Vapriikissa. Tämä museokeskus pitää sisällään useamman museon ja tarjoaa museoelämyksiä varmasti jokaiselle.
Vapriikki sijaistee kauniissa punatiilisessä miljöössä. Vaikka kohde on suosittu luokkaretkikohde, ei ainakaan meillä tullut ruuhkan tuntua.
 
 


 
 
Vanhaan tehdasmiljööseen oli saatu moneen kerrokseen erilaisia museoita. Ylimmässä kerroksessa olivat esim. jääkiekko- lelu- ja kenkämuseo. Keskimmäisessä oli ainakin luonnontieteellinen-  ja pelimuseo. Ensimmäisessä kerroksessa oli hieno kivikokoelma ja Tampereen historiasta kertova näyttely.
 
 Jääkiekkomuseosta bongasimme Suomen Leijonien viimeisimmän MM-pokaalin vuodelta 2011.
Ja oli täällä paljon muutakin katsottavaa.
 
 
 

 
 
Kenkämuseossa oli (yllätys, yllätys!) kenkiä vähän joka lähtöön.
Esillä oli sekä kenkien historiaa, että kenkäteollisuuden historiaa.
 
 
 
 


 
 
Tässä kenkäsuutari (nukke) tekemässä kenkiä. Tunnelmallinen yksityiskohta, siksi nappasin kuvan :)
 
 
 
Luonnontieteellisessä museossa tehtiin läpileikkaus Hämeen seudun luontoon. Täällä oli paljon elämyksellistä katsottavaa ja kokeiltavaa vähän kaikille aisteille, siksi loistava retkikohde meidänkin oppilaille.
 
 
 
 
 
 
Ja pääsinhän minäkin kokeilemaan vanhaa menopeliä. Aika hurjaa..
 
 
 
 
Retkikohteena Vapriikki oli oivallinen paikka. Katsottavaa riittää varmasti jokaiselle oman kiinnostuksen mukaan. Söimme paikan päällä ihan maittavat ruoat ja oli siellä vielä kahvila sekä pieni museokauppa. Saimme hyvin kulutettua reilut kolmetuntia eikä ihan  kaikkia paikkoja ehditty edes kiertämään.
 
 
 
 
Luokkaretkikohteena aivan loistava ja näin "opettajan näkökulmasta" katsottuna ehdottomasti parempi paikka kuin Särkäniemen huvipuisto. Voi olla, että oppilaat olisivat olleet tästä asiasta eri mieltä, mutta tällä kertaa tällainen reissu. Suosittelen.
 
 
 
 
P.S: Ei minulla ole mitään Särkäniemeä vastaan. Hieno ja elämyksellinen paikka sekin, mutta Vapriikki on tällaiselle "vanhalle" opettajalle mieluisampi vaihtoehto...ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan...;)
 
Ja hups... Tämä postaus pääsi livahtamaan eetteriin ennen aikojaan. Julkaisupäivä piti olla vasta huomenna tiistaina, mutta menköön...
 
 

4 kommenttia:

 1. Hieno paikka tutustua!
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno paikka. En tiedä ehditkö lukemaan tästä 1. version, kun se lipsahti hieman ennen aikojaan tänne. Korjasin jälkeen päin vielä kirjoitusvirheitä ja lisäsin vielä kuvatekstejä. Nyt siis korjatumpi versio näkyvillä... Vähän härdelli viikko ja pää ei meinaa pysyä enää oikein mukana...Loman tarpeessa siis!!! :D

   Poista
 2. Mukava luokkaretki kohde ❤️ Tuolla olisi mukava joku kesälomapäivä käydä perheenkin kanssa viettämässä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...ensin voi "kiristää" lapsia museolla ja sitten vasta Särkäniemeen :D. Totta puhuakseni, kyllä tuolla viihtyy varmaan lapsetkin hyvin, sillä näyttelytilat on rakennettu hyvin elämyksellisiksi. Kokeiltavaa ja katsottavaa on paljon. Suosittelen siis koko perheelle!!!

   Poista