keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Yrttitarhaa


Olen jo pitemmän aikaan haaveillut yrttien kasvattamisesta. Koska hortonomitaitoni ovat kuitenkin kehnonlaiset, olen päättänyt, etten yritäkään kasvattaa niitä siemenistä, vaan ostan yrtit valmiina kaupasta tai torilta. Ostin kerran mökille pikkuruukkuisen oreganon ja istutin sen jossain vaiheessa kukkapenkkiin. Kasvupaikka osoittautui erinomaiseksi ja oregano kasvoi moninkertaiseksi. Tällä kasvatuskokemuksella haaveilen vielä samanlaisesta menestystarinasta.Yrttitarhasta haaveilu kuulostaa (ja myös on sitä!) liian mahtipontiselta, joten nyt leikittelen ajatuksella hieman pienimuotoisemmasta yrttien kasvupaikasta. Sijoituspaikasta tulikin heti ongelma: tänne kotiin vai mökille? Tätä asiaa pohtiessani keräsin googlesta muutamia maltillisia ideoita mahdollisesta yrttitarhastani...ja pahoittelen taas kuvien huonohkoa laatua.


Tällainen "kasvattamo" sopisi hyvin meidän keittiöön. Minulla olisi valmiina jo tuollainen (kylläkin) kahden ruukun setti.
Joten tämä olisi melkeinpä heti toteuttamiskelpoinen.
 
 
 
Tämä yrttikori olisi helposti toteutettavissa. Sopisi oikein hyvin sekä kotiin (ja mökille)
ja tuollainen korikin taitaa löytyä meiltä jostain kaapin perukoilta...
 
 
 
 
 
 
Sitten jo vähän isompaa istutusideaa.
Tällaisesta kehikosta olen myös haaveillut jo pitkään ja eräänä päivänä tämän tapainen laatikko oli ilmestynyt meidän autokatokseen.
Sini-siskonen oli tehnyt omalla parvekkeellaan kevätsiivousta ja hän oli antanut pois vastaavanlaisen, mustaksi maalatun laatikon.
Eli nyt minulla olisi sellainenkin, mutta tämän kohdalla minulla se sijoitusongelma on kaikkein suurin, kotiin vai mökille?
 
 
 
Ja sitten olisi vielä tämä ihanuus...
 
 
 
 
 
Alaspäin roikkuva kukkapurkki yrtteineen olisi NIIN hieno ja vähän erilainen.
Tällä kotona minulla olisi sille paikka tuossa keittiön ikkunalla, joka kaipaisikin hieman väriä. Hinta tässä vähän hirvittää ja siksi ajattelin kokeilla yrttien istuttamista ihan oikein päin olevaan ruukkuun, mutta keittiön ikkunalle kuitenkin.
Persiljaa, oreganoa ja vaikka timjamia...
 
 
 
 
 
Tätä kirjoittaessani, huomaan, että minulla on periaatteessa jo nämä kaikki elementit olemassa. Vain ne YRTIT puuttuvat!!! Jos vaikka tänä kesänä saisi pitkäaikaisen haaveen toteutettua omasta "yrttitarhasta". Edes ihan pienen vain.
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ei muuta kuin kipin kapin kauppaan ostamaan yrtit :) Minä ostin basilikan timjamin ja rosmariinin ja nyt keittiössä tuoksuu hyvälle yrttien ansiosta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kunhan tässä saan aikatauluni siihen malliin, että ehdin sinne vähän isompaan kauppaan. Meidän lähi-Sale ei juuri yrttejä tunne :)

      Poista