maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kirkon penkiltä


Pojalla oli eilen koulunsa musiikkikerhon esiintyminen kirkossa...
 
 
 Minä lähdin tietenkin paikan päälle kuuntelemaan musiikkiesityksiä ja sain vielä äiti-mumminkin seurakseni.
 


Koska tapahtuma oli perhemessu, noudatti se ns. kirkollista kaavaa, mutta lyhennettynä versiona.
Tässä messussa myös lapset pääsivät osallistumaan ehtoolliselle (!?) vanhempien luvalla, sillä kirkkoviini oli alkoholitonta.
Meidän poika halusi ehdottomasti tulla mukaan (olin hieman yllättynyt!) eli hän on nyt sitten ollut elämänsä ensimmäisellä ehtoollisella, vaikka ei ole vielä rippikoulua käynytkään...!?Koulun musiikkikerholaiset esiintyivät jälleen reippaasti. Laulut olivat ainakin osittain meikäläiselle uusia ja mukavia tuttavuuksia.
Näissä perhemessuissa laulut poikkeavat muutenkin ns. perinteisistä virsistä, sillä tunnelma oli huomattavasti iloisempi ja jopa vapautuneempi kuin yleensä kirkonmenoissa. Hyvä asia, ainakin minun mielestäni.

Meillä oli siis hieman erilainen sunnuntaipäivän vietto, sillä kirkossa tulee käytyä kuitenkin melko harvoin, lähinnä työn puolesta.  Messun jälkeen lapsille tarjottiin syötävää viereisellä seurakuntatalolla. Meidän pojalla oli kuitenkin jo kiire kotiin kavereiden kanssa pelaamaan, joten kirkon tarjoama ruokailu jäi meiltä väliin. No, saatiinpahan annos sitä "hengen ravintoa"... ;)

Tänä aamuna ikkunasta avautui uskomaton näky, sillä se meteorologien sääennustus piti paikkansa. Täällä on nyt lunta yli 5 cm ja taivaalta satelee isoja lumihiutaleita koko ajan lisää. Voi, tätä Suomen  kevättä!

10 kommenttia:

 1. Onpahan upeat seinämaalaukset! Kerran olen ollut perhemessussa, joka toteutettiin ns. ekaluokkalaisille, kun kuopus meni ensimmäiselle ja oli viehättävä tilaisuus. Aurinkoa uuteen viikkoon Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kotikirkko jaksaa ihastuttaa meikäläisenkin ihan joka kerta. Tämä perhemessu oli kyllä minulle ensimmäinen kerta, sillä kouluun siunaamistapahtuma oli taas erilainen toimitus. Molemmat hyvin lämpimiä ja lapsilähtöisiä tilaisuuksia.
   Täällä tokeennutaan lumisesta maanantaista, nyt jo aurinko paistaa...!!! :)

   Poista
 2. Teillä on ollut erilainen sunnuntai! Perhemessu on hieno idea.
  Mukavaa maanantaita! Nyt saadaan lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa olisin mennyt, ellei lapsella olisi ollut esiintymistä. Täytyy kyllä todeta, että oli kiva tilaisuus, joten ihan hyvä, että loppu viimeksi lähdin. Ei sitä tule kuitenkaan kirkossa käytyä liian usein...

   Lunta on täällä enää vain nurmikoilla, tiet jo suht sulana. Nyt jo aurinko paistaa!

   Poista
 3. Ompa tutun näköinen kirkko :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi olla ;) Meidän kirkkomme on kyllä niin kaunis ja siellä istuessa katseet väkisinkin eksyvät kauniisiin yksityiskohtiin...
   Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Oi, sulla ollutkin mukava tapahtuma. Kyllä lasten ja varsinkin oman lapsen esiintymistä on aina niin ihana katsoa, hieman tunteikastakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin normaalista sunnuntaista poikkeava ja ihan positiivisella tavalla. Oman lapsen esiintyminen on aina yhtä liikuttavaa, niin tälläkin kertaa ;) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista