keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Muutosta ruokatilaan

 
 
Meidän ruokahuoneen kalusteet ovat palvelleet meitä jo monta vuotta. Tuoleissa on alkanut näkyä kulumisen jälkiä ja ehkä haluan muutenkin vähän vaihtelua. Jossain vaiheessa voisin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni...
 
 
 
 
 
 
 

Tarkoituksenani olisi säilyttää valkoinen hyväkuntoinen pöytämme, mutta ostaisin meille vain uudet ruokahuoneen tuolit. '
Olen pitkään harkinnut tuoleja kankaisten tai rottinkituolien välillä ja olen vähitellen päätymässä rottinkiin.
Ihan tällaisesta tyylistä en kuitenkaan haaveile, mutta kuva antaa vähän osviittaa siitä, mitä tavoittelen.
 
 
 
 Tämä Askon Bravo-tuoli on ehdoton lempparini. Se täyttää vaatimuskriteerini suhteellisen hyvin.
Tuoli ei saa olla liian massiivisen näköinen, mutta sen kuuluu silti olla tukeva. Tuo punostapa miellyttää minua myös.
Tuolin mitat ovat myös passeli meidän ruokapöytäämme.
 
 
 


 

JYSKin rottinkituoli on myös kaunis, mutta se on mitoiltaan hieman leveämpi.
Myös tummat jalat hieman mietityttävät. Ihan hyvä vaihtoehto tämäkin...
 
 
 
 
 
 
Savona-tuoli on myös kaunis, mutta tätä en ole nähnyt luonnossa.
Tuoli on ehkä aavistuksen liian raskaan oloinen, kun taas tuo selkäojassa oleva kahva on hauska yksityiskohta.
Väri myös mietityttää, sillä tämä tuoli on ilmeisesti jo värjättyä ja mietin, miten kuluminen näkyy näissä...
 
 
 
 

 
Sitten olisi vielä tällinen versio, jonka bongasin Sasu's Playhousen sivuilta.
Sekin taitaa olla värjätty ja nuo eriväriset jalat hieman mietityttävät.
 
 


Vaihtoehtoja tuntuu olevan ihan kiitettävästi. Onneksi tämän muutoksen toteuttaminen ei ole vielä ajankohtainen, sillä nämä olisi hankintalistalla vasta syksymmällä. Ennen tuolien ostamista minun tulee perehtyä tarkemmin tuolien mittoihin. Tuolien tulisi mahtua ruokapöydän alle suhteellisen väljästi ja tuolin istumakorkeudella on myös merkitystä. Onneksi minulla on tätä harkinta-aikaa jäljellä ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä...ja ehtiihän tässä vielä mielikin muuttua.
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Tuohon tuolien hankkimiseen/vaihtamiseen kannattaa kyllä käyttää aikaa. Meillä on ruokahuoneessa hienot tuolit, tykkään edelleen. Mutta, ovat vaan aika painavat. Nyt ehkä kiinnittäisin myös tuohon painoon huomiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä neuvosta. Itse haluaisin, että tuolit ovat riittävän tukevat, mutta eivät saa olla liian painavat. En tiedä, onko mahdoton yhtälö...?

   Poista
 2. Meillä oli ennen punotut tuolit keittiössä. Tein vain virheen, että ostin tuolit, missä myös jaloissa oli punosta. Nehän sitten tietenkin purkautuivat, eikä niitä saanut nätisti korjattua. Muuten tuolit olivat niin ihanat. Mä varmaan valkkaisin noi missä on kahvat.
  Ihania vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni hankki uuteen kotiinsa ihanan ruokapöydän ja siihen sopivat rottinki tuolit. Olen aika ajoin ihaillut rottinkituoleja ja nyt haluaisin sellaiset myös itselleni. Ajattelin, että valkoisen pöydän kanssa yleisilme pysyisi vielä kevyenä...katsotaan, miten muijan käy...;)

   Poista
 3. Ihania noi rottinkiset tuolit, minäkin innostuin :) Minä haaveilen uudesta ruokapöydästä ja sitä myöten varmaan pitäisi tuolitikin tietenkin laittaa vaihtoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on myös muutaman vuoden haave. Välillä se on ollut oissa mielestä, mutta näin keväällä aloin miettiä asiaa taas uudelleen. Nuo rottinkituoli sopisivat meille tuomaan hieman väriä ja kun meillä on seinällä se antiloopin pää, niin kombinaatio voisi olla jopa erinomainen. Sisustukseen tulisi ehkä pieni säväys etnisyyttä...ja se tuolin valinta ei tule kuitenkaan olemaan helppoa... :)

   Poista