tiistai 23. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen brunssi


Pääsiäinen on jo takanapäin, mutta halusin tehdä vielä ihan oman postauksen 2. pääsiäispäivän brunssista. Koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein brunssin, piti minun tietenkin perehtyä asiaan hieman tarkemmin. Googlettamalla selvisi, että BRUNSSI on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast + lunch). Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas.  Ajatus brunssin tekemisestä sain jo ennen pääsiäistä, eikä minun innostuneisuutta pysäyttänyt enää mikään. 
Viimeinen lomapäivä osoittautui oikein hyväksi ajankohdaksi brunssin järjestämiseen ja ehdin hyvin suunnittelemaan ja valmistelemaan kaikki tarjoilut. 
Näillä meikäläisen kokkaustaidoilla en kovin ihmeellistä alkanut loihtimaan, mutta melko pienellä vaivalla sain koottua kelvollisen (ja elämäni ensimmäisen) brunssin.

 

Tarjolla oli mm. aamulla tehtyjä croissantteja, mannapuuroa, leipää eri muodoissa, jogurttia, hedelmäsalaattia, vohveleita ja mansikoita. Juotavaksi kahvia, tuoremehua ja maitoa.
Yhdessä vaiheessa suunnitelmaa oli tekemässä vielä skonsseja, mutta tyydyin hillitsemään itseni ja pysymään alkuperäisessä suunnitelmassa.Brunssin noutopöydän katoin keittiön pöydälle ja hieman paremman aamupalakattauksen tein ruokahuoneeseen.
Pienellä satsauksella brunssista tuli hieman juhlavampi, joka sopi myös 2. pääsiäispäivän tunnelmaan. Oli mukava istua  perheen kesken pöydän ääressä rauhassa ja syödä monipuolisesti, arkiaamuisin kun tyytyy syömään suhteellisen nopeasti saman kaavan mukaan toistuvaa "kahden kahvikupin ja sämpylän"-  aamupalaa. Meidän perheessä pääsiäisen perinteitä on aika vähän, mutta tällä kokemuksella voisin tehdä tästä pääsiäisbrunssista jopa joka vuotisen tapahtuman.
Oli se sentään sen verran mukavaa... ja jos vaikka seuraavaksi kokeilisi niiden skonssien tekemistä.
Lomat ja vajaat viikot sekoittavat elämän rytmiä, niin että viikonpäivät ovat nyt sopivasti sekaisin.
Pieni vilkaisu kalenteriin kertoo jälleen melko ohjelmoidusta viikosta ja kohta ollaankin jo toukokuussa.
Tälle viikolle onkin luvattu hienoja kesäkelejä, joten toivottelen kaikille auringonpaistetta ja lämpimiä kevätpäiviä!


 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihania tuollaiset brunssit ja niin kaunis kattaus! Eilen oli kyllä niin outoa kun koko päivän oli sellainen "sunnuntai-fiilis" ja oli vaikea orientoitua siihen että onkin maanantai ja viikko on jo alkanut:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kiva juttu toteuttaa ja kattaus tuli vähän niin kuin vahingossa kevään vihreäksi...elämän pieniä iloja!

      Poista