keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Suuremman luokan "nukkekotileikkiä"


Sisutuspalvelua tarjoavan yritykseni S T A I L A M O:n yksi palvelun muoto on asuntojen stailaaminen. Viime viikonloppuna ahersin myytäväksi tulevan kolmion parissa ja tässä vähän kuvia kohteesta ja ajatuksia stailaamisesta projektina.




 
 

Stailaamisen tarkoituksena on välittää hyvää ensivaikutelmaa asunnosta. Siksi ei ole ihan yhden tekevää, millaiselta asunnosta otetut kuvat ovat tai miltä siellä näyttää varsinaisessa asuntonäytössä. Kalusteiden avulla asiakkaan on helpompi hahmottaa huoneiden mittasuhteita ja se antaa myös pientä osviittaa asunnon käyttötarkoituksesta, sen sijaan kuin se olisi tyhjä. Ihminen alkaa hyvin helposti luomaa omia mielikuvia asunnon tarjoamista mahdollisuuksista ja myös sen epäkohdista ja sitä kautta se saattaa helpottaa myös ostopäätöksen tekemistä. Siksi stailaaminen kannattaa ehdottomasti!








Stailaaminen projektina on suhteellisen nopeaa kalustamisen suunnittelua, tavaroiden haalimista varastoista tai uuden hankkimista sekä puhtaasti fyysistä tavaroiden kantamista. Minulla on tapana miettiä asunnolle joku teema tai tarina, jonka pohjalta teen stailauksen. Tässä kohteessa stailasin asunnon viitteellisesti  kolmihenkiselle perheelle. Stailausvarastoni on nykyään huvennut melko pieneksi, sillä osa tavaroista on jo eräässä kaksiossa, joten tällä kertaa jouduin/sain täydentää varastoani myös muutamilla uusilla kalusteilla.
 
 
 
 



 
Koska teen stailauksen pääsääntöisesti yksin, menee siihen minulta myös aikaa. Kokemuksen myötä olen oppinut pakkaamaan tavaroita isoihin kasseihin huoneittain. Kalusteiden tulee olla suhteellisen pieniä ja yhdisteltävissä olevia, jotta niistä saa hyviä kalustekokonaisuuksia. Mattojen tulee olla kevyitä, vaikka olisivat kooltaan isoja. Mieheni auttaa minua suurimmissa kalusteissa, mutta muuten roudaan kaikki tavarat ihan itse. Kekseliäisyyttä ja ongelmaratkaisua joutuu käyttämään lähes aina ja se tässä hommassa onkin se hauskin työ.Tässä stailauskohteessa halusin keittiöön vähän väriä, joten ripustin verhoiksi pöytäliinan ja  olohuoneeseen asettelin vanhoja omenalaatikoita eräänlaiseksi TV- tasoksi.
 
 
 
 
 

 
Vaikka tähän projektin läpiviemiseen meni reilusti tunteja ja nappasi viikonlopun vapaa-ajasta ison osan, koin tämän työn erittäin mukavaksi vastapainoksi omalle "palkkatyölle". Kun stailausprojektin saa valmiiksi, tuntee (yleensä) suurta tyytyväisyyttä lopputuloksesta ja niin kävi nytkin. Lapsena suosikkileikkejäni oli nukkekodilla leikkiminen ja nyt aikuisena olen saanut jatkaa sitä, vain hieman isommassa mittakaavassa...ja on tämä vaan NIIN kivaa!!!
 
 
 
 

  





2 kommenttia:

  1. On kyllä totta, että kalustettua asuntoa on kivempi käydä katsomassa, juuri siksi, että alkaa heti miettiä, että tuohon laittaisin sohvan ja tuohon pöydän yms. Ihanasti sisustettu Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä...tai niin minä ainakin teen. ja kiitos kommentistasi. <3

      Poista