sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ihan pihalla

Viikonloppu on ollut vähän kaksijakoinen. Lauantaina ei tullut oikein mitään tehtyä, kun taas tänään, sunnuntaina, on tullut häärättyä vaikka mitä.

Lauantaina käytiin pojan kanssa koiranäyttelyssä. Emme niinkään menneet bongaamaan koiria, vaan kävimme syömässä "hehtolettuja", joita isä(ntä) oli paistamassa.  Letut maistuivat oikein hyviltä mansikkahillon kanssa. Lettutalkoot jatkuvat vielä tämän päivän...ja koiranäyttely myös.


Tänään hain inspiraatiota ja virikkeitä pihaprojektiimme. Aamulukemisena oli Terassi-lehti ja monet niin ihanat pihat/ kuvat.Seuraavaksi otin esille pihasuunnittelijamme suunnitelman ja aloin hahmotella päivän hommaa.
Minulla oli tiedossa kivikon ympäristön siistiminen ja villivadelmien hävittäminen. Ei muuta kuin kokoamaan tarvittavia välineitä. Ja ei kun töihin!!!Rikkakasvit aion yrittää tuhota kyseisellä aineella. Mielenkiinnolla seuraan, onko käsittelyn jälkeen pihalla enää mitään vihreätä...Alkutilanne kivien ympärillä oli siis tällainen. Kivien takana oli iso alue villivadelmaa ja tänään se sai lähteä. Ensin minun piti myrkyttää ne, mutta kun niissä ei ollut vielä lehtiä, revin ne juurineen pois. Tehokasta!                                                    Käsittelyni jälkeen näytti tältä.Innostuin vielä poistamaan omenapuun ympäriltä nurmikkoa, jotta ruohon leikkaaminen olisi helpompaa. Aion vielä "hienosäätää" sekä kivien ympäristöä että omenapuun alustaa esim. koristekatteella tai vastaavalla. Kivien ympärille tulee vielä isoja havukasveja.Kivien ympärillä oleva alue tulee myös suuremmaksi. Tein jo eräänlaiset rajanvedot nurmikkoon. Samalla hahmottelin yläpihan nurmikkoaluetta ja mahdollisen terassin/pergolan paikkaa. Pihasuunnitelmiin on jo tullut sen verran muutosta, että emme aiokaan päällystää pihaa asfaltilla vaan tummalla sepelillä. Nurmikon ja sepelin reunaan olen ajatellut pientä reunuskivetystä, mutta ans kattoo nyt kun sinne asti päästään.

Eli pihalla olin tiiviisti aamupäivän ja tästä on hyvä jatkaa pihaprojektia eteenpäin. Toivottavasti inspiraationi pysyy tallella, sillä tekemistä pihalta löytyy vielä vaikka kuinka paljon. Onpahan ainakin aloitettu!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti