perjantai 15. kesäkuuta 2012

Pihalla vihertää

Pihalla on tämän viikon aikana saatu näkyvää aikaiseksi. Eilen asensimme valmisnurmikon ja lopputulos on hyvä... ainakin toistaiseksi. Nyt pitää vain muistaa kastella ahkerasti, että ruohomatot juurtuvat kunnolla. Suurin urakka taisi olla mullan levittäminen. Ruohomattojen asentaminen oli suhteellisen mukavaa puuhaa, ei ainakaan niin raskasta kuin mullan levitys ja näkyvää tuli nopeasti.



                             Pieni mies otti uudesta nurmikosta ja sadettajasta kaiken ilon irti...



Pihan perällä tapahtuu myös pikku hiljaa muutoksia. Talon toisessa päädyssä olleet valkokuuset siirsin kivirykelmään ikivihreäksi. Nähtäväksi jää, miten kuuset pitävät moisesta siirrosta. Toistaisesksi näyttävät vielä pysyvän hengissä. Tässä rykelmässä kaikki kasvit ovat joko vanhoja (muualta pihalta siirrettyjä) tai joltain kaverilta saatuja eli rahaa tämän penkin luomiseen ei ole mennyt juurikaan, vain turveharkkojen verran.



Tähän penkkiin en ole ajatellut istuttaa enää enempää kasveja. Penkki vaatii vielä pientä fiksausta. Reunalle on tulossa reunanauhaa ja ehkä päälle multaa ja jotain katetta. Se olisi sitten valmis. Syksymmällä laitan vielä valoja, mutta katsotaan kun sinne asti päästään.



Pihapuuhastelu jatkuu vielä tänään. Ostamani puskat (sireenit ja hortensiat) odottavat multaan pääsyä ja nurmikko täytyy kastella vielä toisen kerran. Vanhan nurmikon ehdin leikata jo aamusella. Seuraavaksi siis päiväkahville ja sitten takaisin pihahommiin. Tämä lapion varressa oleminen alkaa jo vähitellen tympiä, mutta alkaa tuolla pihalla olla jo jotain valmistakin. Sanonta: "Hiljaa hyvä tulee", pätee ainakin täällä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti