perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannuksen vietossa

Lähdimme eilen juhannuksen viettoon tänne mökille. Juhlan kunniaksi yritin ikuistaa kuvia juhannusruusuista (naapurin pensas!), mutta kukinnot olivatkin vasta nupuillaan.Mökille tulimme siis iltapäivällä ja asettuimme taloksi (vai mökiksi?!). Hetken päästä miehen vanhin poika ja perhe tulivat saunomaan ja grillaamaan.  Paikalle tupsahti vielä miehen kummipoika vesijettinsä kanssa eli kyllä porukkaa oli. Tässä miehistä nuorin vetelee retkievääksi grillattua verilettua...ja hyvältä näyttää maistuvan... (!!???)


Tämän päivän projektit ovat olleet kädentaito-painotteiset. Isäntä ja poika olivat aamulla kalassa/ verkoilla ja minä virkkasin mattoa terassilla. Poika lähti isoveljen perheen mukana saaristoretkelle  koko päiväksi ja tämä "vanha pari" jäi ihmettelemään, mitä sitten tehtäisiin...?

Ei muuta kuin maalaamaa saunan terassia. Lähtöasetelma (ja väri) oli tällainen. Peruskyllästettyä (siis entistä vihreätä) ja jo vähän harmaantunuttakin lautaa.


Vähän harmaan sävyä pintaan ja ero oli jo huomattava. Terassi on kuin uusi!!


Ja harmaa sävy sopii punamullan (ja vihreän) kanssa oikein hyvin.


Tämä oli siis kokeiluversio ja seuraavaksi olisi tarkoitus käydä kaikki tämä mäen terassit läpi samalla sävyllä. Ja voi olla, että väriä vaihtaa myös yksi puutarhakalustus pihan perällä... Tänään ei kuitenkaan rehkitä enempää. Onhan sentään juhannus!!!


Mies loihti meille "vanhoille variksille" hyvää juhannusruokaa. Eli ruokalistalla oli tänään aamulla pyydettyjä ahventa (nyt siis paistettuna), uusia perunoita, kanttarellikastiketta ja kesäistä salaattia...NAMI, NAMI!!!
Tämä annos ei nyt näytä tässä kuvassa kovinkaan houkuttelevalta, mutta voin sanoa, että hyvää oli... vaikka en ole edes kalaruoan "ylin ystävä".Jälkiruoaksi oli arvatenkin jäätelöä ja suht tuoreita mansikoita. Sekä kahvia.


Mikäs tässä oli herkutellessa.Juhannuksenvietto jatkuu siis täällä mökillä, toistaiseksi erinomaisessa säässä. Rauhallista on...mies heräsi juuri päiväunilta...Leppoista juhannusta kaikille!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti