torstai 16. elokuuta 2012

Edistystä

Meidän pihalla tapahtuu edistymistä pikku hiljaa, lähinnä terassin osalta. Mies rakentaa tunnollisesti minun suunnitelmani pohjalta.Pohjatyöt oli kuulemma helppo (!?!) tehdä, kun oli suht tasaista hiekkamaata pohjalla.

Maa viettää (oikeaoppisesti) rakennuksesta poispäin (=alapihalle), joten pohjaa on korotettu nurkista vanhasta pihasta jääneiden betonilaattojen avulla...kierätystä, kierrätystä!
Mies on onneksi tarkka ja nurkat suoria melkeinpä millilleen.
Tähän osaa terassia tulee osittain korkeaa rimalaudoitusta näköesteeksi ja tulevan villiviiniköynöksen tueksi...

Päälilaudoitus ei ole kovinkaan nykyaikaista, koska nämä laudat ovat "raakalautaa". Laudat on saatu ihan omasta metsästä viime talven myrskyn jäljiltä. Mies sahautti puut paikallisella sahalla ja nyt näistä laudoista on tehty laituria mökille ja terassia kaupunkiin.
Tämä kuva on otettu ihan tänä iltana. Mies piti pienen "luovan" tauon ja minä kävin nopeasti tekemässä rakennustarkastuksen.Terassi tullaan käsittelemään harmaalla puuöljyllä (samaa kuin mökillä)...eli värikin on jo päätetty!


Laskimme tänä kesänä, että mies (parka!) on rakentanut vuosien aikana yli 100 neliötä terassia mökille (laituri mukaan lukien) ja kotona on rakenteilla vielä tämä n. kahdenkymmenen neliön terassi. Mahtaisikohan meidän terassikiintiö olla jo vähitellen täynnä.


Ja vielä vähän tähän lopuksi...Tänään kävimme pojan kanssa parturissa ja sen jälkeen vähän vaateostoksilla. Mukaan Lindexiltä tarttuivat nämä. Osa ostoksista oli kuvanottohetkellä jo päällä. Olipa mukava käydä taas pojan kanssa ostoksilla, kun hänellä on jo ihan omanlainen käsitys vaatteista. Hän saa melko pitkälle valita itse omat vaateostoksensa, tosin minä pystyn vielä (kierolla tavalla) jonkin verran vaikuttamaan niihin. Batman- pipo oli ainoa  valinta, jonka olisin saattanut jättää ostamatta. Poika vannoi käyttävänsä sitä syksyllä. joten sekin sitten ostettiin.

Tällaista edistystä meillä. Vähän pihalla ja vaatekaapissa.


Huomenna tiedossa pitkä työpäivä. Oppilaat lähtevät puolilta päivin koulusta ja koko henkilökunta suuntaa "Helmiranta" - nimiseen juhlapaikkaan koulutukseen. Illemmalla on luvassa vielä vapaata ohjelmaa saunomisen merkeissä. Päivä päättyy vasta klo 22.00 (jos sittenkään...) eli pitkä päivä tiedossa...Mukavaa viikonloppua jo tässä vaiheessa kaikille blogissani seikkaileville!!!!
2 kommenttia:

 1. Oi joi, kyllä meille tulee hieno terassi ;)
  Tuskin maltan odottaa valmistumista....
  Eilen illalla kyllä meinasin jo viestittää sulle, että ota nyt se mies jos sieltä pihalta yöksi sentään pois, välillä täytyy huilatakin!

  t. naapuri

  VastaaPoista
 2. Joo, ei meinannut mies millään lopettaa terassin tekoa...ihan oikeasti ilta lkoi jo hämärtää. Ilmeisesti mies(kin) haluaa nämä terassiprojektit päätökseen...
  T: Satu

  VastaaPoista