sunnuntai 19. elokuuta 2012

Elokuun tunnelmia

Viikonloppu on sujunut kaksijakoisissa tunnelmissa, töissä ja vapaalla. Perjantaina työpäivä jatkui ihan iltaan asti ja jos ihan tarkkoja ollaan niin vähän seuraavankin päivän puolelle. Meillä oli siis yhdistetty koulutusiltapäivä ja virkistysilta. Paikaksi oli valittu muutama vuosi sitten rakennettu "Helmiranta" ja nyt haluan lyhyesti esitellä teille paikkaa.
Paikan omistaa Rauman Lukko, mutta paikkaa vuokrataan myös ulkopuolisille. Paikka on erittäin kallioinen ja jyrkkää, mutta terasseilla ja lukuisilla portailla ympäristö oli saatu miellyttäväksi. Tässä rakennuksessa sijaitsi yksi saunoista ja pieni kokoustila.
Tämä on taas päärakennus, jota käytetään juhla-ja kokoustilana. Valitettavasti minulla ei ole sisäkuvia, mutta hulppeat olivat puitteet... ja ruoka hyvää!!!Vähän kauempana sijaitsi tällaisia mökkejä. Viisi kappaletta kaikenkaikkiaan.Tämä oli myös yksi rantasauna, jossa me naiset saunoimme. Saunoja taisi koko mäessä olla kolme kappaletta ja jokaisen saunan yhteydessä oli myös oma palju...Tässä kuvaa laiturilta päin kuvattuna. Eipä oltu rahaa säästetty paikan rakentamisessa, mutta Helmiranta on kuulemma kovassa käytössä. Seuraavana päivänä täällä vietettiin häitä.Paikka sijaitsee merenrannalla tietenkin ja näkymät olivat hienot.

Päivä ja ilta sujuivat mukavasti täällä. Illemmalla todellakin saunottiin ja rentouduttiin. Iltamme päättyi täällä kello kymmenen, mutta jatkoimme matkaa vielä keskustan bubiin. Siellä sitten vietimme lopun iltaa ja nukkumassa olin kello kaksi yöllä.Seuraava päivä (eilinen) oli olon puolesta ihan ok. Olihan sitä tullut valvottua ja nautittua vähän "sidukkaa", mutta onneksi kohtuudella. Puolen päivän aikaan lähdin hakemaan työpaikalle jäänyttä autoani. Matka kuitenkin keskeytyi, kun autooni tuli joku vika! KÄÄK! En uskltanut ajaa enää sillä metriäkään ja itse asiassa se sammui just kun pääsin parkkeeraamaan sen tien viereen. Tuli siinä taas manattua kaikki maailman autot alimpaan "sinne". Kävi kyllä mielessä, että mahtaakohan kuljettajassa olla vika, kun mulle on ennenkin käynyt näin.  :(

Auto jäi ja on edelleenkin yhden kaupan parkkipaikalla. Minä soitin ensin miehelle ja kävelin sitten kotiin. Viikonlopun aikana mä olen miettinyt tätä auto-ongelmaani ja päätin, että hoidan asian vasta maanantaina (jos minulla on enää autoa!). Mielenkiintoista tässä on se, että autoni huollettiin juuri heinäkuussa ja edellisellä viikolla siihen tehtiin ilmastoinnin huolto...eli autossa ei pitänyt olla mitään ongelmaa. Olen jo ajatellut pahinta eli autoon tulee varmasti joku tosi iso remontti...PLÄÄHH!!

Kotona tein vielä työjuttuja jonkin aikaa, mutta alkuillasta mies ja poika hakivat minut mökille. Onneksi! Siellä huolet ja murheet unohtuvat. Illalla saunoimme ja söimme lettuja. Ilta oli todella kaunis ja lämmin.Sytyttelin kynttilän lyhtyyn ja vein sen uudelle laiturillemme.
Ensi viikonloppuna pitäisi ehtiä viettämään "Venetsialaisia" eli mökkikauden päätöstä. Silloin sytytetään kynttilöitä, poltetaan ulkotulia ja kokkoja. Tämä oli siis "varaslähtöä".Saaressa pihlajan marjoja on todella vähän tänä vuonna.Tällainen viikonloppu tällä kertaa. Tänään tulimme pojan kanssa pois mökiltä, mutta mies jäi vielä mökille muutamaksi päiväksi. Huomenna alkaa sorsatus ja mies viettää laatuaikaa ystäviensä kanssa. Minä sain onneksi miehen auton huomiseksi eli lapsen vieminen esikouluun onnistuu isännän autolla...tiistai onkin jo vähän ongelmallisempi.Tällaisen lapun kävimme vielä illemmalla viemässä autoni tuulilasiin...


 
Edessä touhukas viikko. Vähän ylimääräistä säätämistä tuon auto-asian takia ja loppu viikosta minä lähden Jyväskylään kahdeksi päiväksi koulutukseen. Eiköhän tästä nyt selvitä, kun ottaa asian kerrallaan eli huomenna soitto autokorjaamolle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti