maanantai 13. heinäkuuta 2015

Juhlat on juhlittuTäällä pojan syntymäpäiväjuhlat on nyt sitten juhlittu sukulaisten kesken. Tarjoilussa mentiin perinteisen suolaista ja makeaa- linjalla, mutta tarjoilut olivat joiltain osin myös uusia kokeiluja. Kahvipöydässä oli otettu huomioon myös päiväsankarin toivomuksia...
 
 
 
Olin jo päättänyt, että tämän kesän leivontakokeiluni tulevat myös syntymäpäivien kahvipöytään.
Tein lauantaina kääretortun valmiiksi. Kermavaahdon, mansikoiden ja suklaalastut lisäsin juuri ennen juhlan alkua. Hyvää oli!
 
 
 
 

 
 
 
Mökillä ensi kertaa kokeilemani (ja onnistuneen) omenapiirakan valmistin myös näihin juhliin.
Ladoin omenat ympyrän kehälle, mukaillen hieman kukan muotoa (ruusun lehtiä)  ja "kyytipojaksi" vaniljakastiketta.
 
 
 
 

 
 
 
Jäätelökakku oli pojan toivomuslistalla ensimmäisenä. Siinä piti olla vanilja-, mansikka- ja suklaajäätelöä.
Ja toteutinhan minä pojan toiveen, mutta taas piti lähteä kokeilemaan, vähän vaikeimman kautta.
 
 

 
 
 
 
Tein jäätelökakun kahteen erikokoiseen irtovuokaan. Isompaan irtovuokaan tein ensin Digestive-pohjan, jonka päälle laitoin suklaajäätelöä. Seuraava jäätelökerros (vanilja) lisättiin pienen pakastamisen jälkeen uudeksi kerrokseksi ja se laitettiin taas pakastumaan. Pienemmän vuoan kanssa toimin samalla tavalla, mutta jätin keksipohjan pois ja ladoin vain mansikkaa ja vaniljajäätelöä.
 
 
 Tämän jäätelökakun tekeminen oli hieman hidasta, sillä jäätelön sulamisen kanssa toimia nopeasti ja sitten niiden piti jäätyä taas kunnolla. Kakkuvuoat kannattaa vuorata reunoista leivinpaperin kanssa, jotta vuoka on helpompi irrottaa, eikä jäätelö lohkeaisi...
 

Koristelin pojan kakun vielä suklaasta valmistetuilla irtokirjaimilla ja tähdillä, jotka löysin Prisman kakkukoristehyllyltä.
Kakun olisi voinut pursottaa/koristella myös kermavaahdolla tai raidoittaa sulaneella suklaalla, mutta nyt tuli tällainen.
Pojan toivomuksesta  kakussa tuli ehdottomasti olla vielä ne kynttilät.
Nyt jo yhdeksän kappaletta!
 
 
 
 
Isäntä teki juhliin suolaiseksi syötäväksi hirven jauhelihasta pizzaa ja lohi-sieni-piirakan. Juhlahässäkässä en muistanut/ehtinyt ottamaan niistä valitettavasti kuvia. Tarjoilut onnistuivat erinomaisesti ja erityisen tyytyväinen olin tuohon jäätelökakkuun. Juhlien jälkeen totesimme, että parin päivän hössötys ja juhlat on n. kolmessa tunnissa ohi. Toisaalta taas, onneksi on mitä juhlia...
 
Ja ensi vuonna tässä taloudessa juhlitaankin pojan ja minun osaltani "pyöreitä"...kymppisynttäreitä siis tiedossa. Ainakin pojan osalta ;)
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Oi, näyttää kyllä hyviltä nuo tarjottavat, on varmasti maistunut vieraille! Onneksi vain nuo lapset täyttävät vuosia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin menivät kaupaksi, eikä paljoa jäänyt itselle syötäväksi...hyvä niin.
   Ja ihan totta, taisin lopettaa vanhenemisen jo jonkin aikaa sitten... :D

   Poista
 2. Kiitos vaan, näin Elmerin puolesta!

  VastaaPoista