sunnuntai 15. marraskuuta 2015

DIY-joulukuusenkoristeita


Eilisessä jutussani kerroin meidän askarteluillasta ja nyt ajattelin näyttää mitä siellä oikein tehtiin. Nappasin jostain blogista idean seuraavaan DIY-juttuun ja päätin kokeilla sitä myös kotona. Koevedoksen tein ensi itse edellisenä iltana ja varsinainen askartelu toteutettiin siis Hömppis- porukan kanssa... 
 
DAS-massa on erittäin hyvä askartelumateriaali tähän tarkoitukseen.
Se kuivuu noin vuorokaudessa ja eikä se tarvitse kovettuakseen uunia tai mitään muutakaan.
Näppärää.
 
 
 
Massaa pyöritellään käsissä hetken aikaa ja sen jälkeen sitä voi vaikka kaulia.
Tein ohutta levyä ja lasi oli näiden ympyröiden sabluunana.

 
 
Halusin painaa näihin jotain kuvioita ja käytin tässä apuna kumileimasimia.
Näillä sai kaunista pitsikuviota...


Lisäksi käytin ihan tavallisia piparkakkumuotteja mallina.
DAS-massa näyttää märkänä vähän likaisen väriseltä, mutta kuivuessaan se muuttuu kauniin valkoiseksi.
Kuivuttuaan näitä voi maalata esim. akryyliväreillä, mutta minä jätin nämä valkoisiksi.
 

 Kuuseen tein kumileimasinkirjaimilla kirjoitusta ja kuivumisen jälkeen lisäsin vielä ripustuslenkin paperinarusta.
Valmista tuli.
 
 
 
 
 
Kuten olen jo monesti todennut yksinkertainen on kaunista ja tällaiset suht nopeat DIY-jutut ovat kaikkein parhaita. Meillä jopa poika innostui tekemään näitä yhdessä muiden "hömppisläisten" kanssa. Tulevana jouluna meillä kuusi koristellaankin aivan uusilla itse tehdyillä koristeilla.
 
 
 
Valitettavasti en muista tämän askarteluidean alkulähdettä (ja kenelle kiitos tästä kuuluisi), mutta tätä kannattaa kokeilla. Ostin tätä massaa askarteluliikkeestä, mutta tätä löytyy myös kirjakaupoista ja suuremmista tavarataloista, askarteluosastolta. Paketti on suhteellisen edullinen ja yhdestä paketista riittää askarreltavaa vähän isommallekin porukalle. Suosittelen tuotetta ja toivottelen mukavia askarteluhetkiä, yhdessä tai erikseen! 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Tuosta massasta saa tehtyä vaikka mitä ihanaa. Itse juuri eilen ostin lisää massaa, mutta tällä kerralla punasaven värisenä.
  Todella kauniita koristeita olet tehnyt. Eikö vaan olekin aika rentouttavaa puuhaa?
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella rentouttavaa puuhaa ja oli niin kiva puuhastella myös lasten kanssa. Meillä sunnuntai jatkuu pienellä jääkiekkopelireissulla naapurikaupunkiin... Sunnuntain jatkoja sinnekin!

   Poista
 2. Nuo massakoristeet ovat tosi kivan näköisiä ja niitä on helppo tehdä. Tein eräänä jouluna niitä joulupöytään kuin paikkamerkiksi. Painoin pieneen massasydämeen kunkin nimen, kiinnitin naruun ja kiepautin narun lautasliinan ympärille. Samoin kynttilän saa kivasti tuunattua kun sen ympärille kietoi naruun kiinnitetyn koristeen. Ja lahjapaketteihin ja ja ja... Käyttötapoja on vaikka kuinka. Teille tulee varmasti kivan näköinen kuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hommassa vain mielikuvitus on rajana. Tämä oli aluksi vain hauska kokeilu, mutta nyt se on osoittautunut aivan erinomaiseksi tuotteeksi. Minulla on näin joulun alla monta DIY-juttua mielessä, tosin ei tähän massaan liittyen, vaan muuten. Katsotaan mitä kaikkea tässä ehdin toteuttaa... ;)

   Poista
 3. Tarvii varmaan totakin kokeilla ;) Tosi ihania :)

  VastaaPoista