keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Haasteellinen stailausoperaatioSain mieheltäni hyvin kiireellä suoritettavan stailaustehtävän. Kohteena oli 54 neliöinen kaksio, jossa ei pintoihin koskettu ollenkaan. Stailaus tehtiin ainoastaan huonekaluilla ja tekstiileillä. Haasteelliseksi tehtävän teki sekä aikataulu että minibudjetti. Kaiken kukkuraksi en saanut vaikuttaa kaikkiin kalustehankintoihin, vaan ne tulivat eräältä "alihankkijalta". Eli osan tavaroista näin vasta ensimmäistä kertaa, kun ne oli kannettu jo ovesta sisään. Näistä epäkohdista huolimatta asunto piti saada näyttämään viihtyisältä. Ajattelin esitellä operaation ennen-jälkeen tyylisesti, joten tiedossa paljon valokuvia, enemmän tai vähemmän onnistuneella valotuksella...

Tämä on todellinen retro-keittiö. Vanhat keittiönkaapit saivat siis jäädä.
Ja tunnelma/ värimaailma pyrittiin pitämään kutakuinkin samanlaisena...

 Ikkunaan meidän vanhat (mutta hyvät) verhot, pöytä ja tuolit hankittu käytettyinä.
Nuo tuolit ovat sellaiset retrotyyppiset, tekonahkaiset tuolit. Ne ovat aivan ehjät ja oikeastaan aika upeat.
Matto ja pöytäliina ovat tänne ostetut.


Asunnon pohja on oikein hyvä.
Neliöt on hyödynnetty hyvin ja esim. tämä olohuone on iso, siksi helppo kalustaa.
 
 
 


Olohuone ennen ilman kalusteita.
Takaseinällä oli jotain kaislamaista tapettia.
 


 
 

Ja olohuone stailauksen jälkeen. Ei ihan meikäläisen tyyliä...
 
;)
 
 


Kalusteet on hankittu käytettyinä ja tänne tuli kieltämättä hieman mummolameininkiä, mutta näihin oli nyt tyytyminen.
Kuvan ottamisen jälkeen olen lisännyt tänne vielä muutaman sohvatyynyn.
Verhot ja matto ovat meidän kodin kätköistä.
 

 Makuuhuone ennen...
 


 

ja jälkeen.

Sängyt ovat sentään uudet. Päiväpeitto ja korituoli ovat meiltä ja verhot ovat uudet.
Työpöytä tehtiin IKEAn pukkijaloista ja mäntytasosta, tuoli on minun vanha Lundia-tuolini ja pyöreämatto myös meiltä.

Vessa on tässä kohteessa hiljattain uusittu. Ttännekin muutosta tehtiin vain tekstiileillä... 
 

Limen vihreää, joka ei kuulu ihan suosikkiväreihini, mutta antoi tänne vähän väriä.Jälleen tuli todistettua, että pelkillä tekstiileillä saa jo paljon muutosta aikaiseksi. Asuntoja myytäessä, kannattaisi ehdottomasti panostaa yleiseen ilmeeseen, vähän siivota ja karsia tavaroita, jotta asunto näyttäisi parhaat puolena. Pienillä asioilla (ja siisteydellä!) voi vaikuttaa merkittävästi kodin/ asunnon yleisilmeeseen.

Tässä projektissa meillä oli isännän kanssa jokseenkin erilaiset näkemykset kohteen sisustamisesta. Tarkemmin sanottuna budjetista. Koska hän oli tässä kohteessa "maksajan roolissa" (=asiakas?), piti minun myöntyä monessa kohdassa ja kestää muutamia epäkohtiakin, lähinnä huonekalujen osalta. Lopputulos miellytti miestäni ja se oli tärkeintä. Ja koska asioilla on tapana kasautua, toteutettiin saman aikaisesti myös toisen (vähän isomman asunnon stailaus/kalustaminen), mutta siitä projektista en ottanut enää kuvia.

Tämä stailaustehtävä  oli kaikesta huolimatta erittäin mieluista hommaa, vaikka vähän kiireeksi vetikin. Otin tehtävän myös eräänlaisena harjoitteluna, sillä elävässä elämässsä näitä varmasti tehtäisiin nopealla aikataululla.


Tätähän voisi tehdä vaikka työkseen...? ;)


10 kommenttia:

 1. Makuuhuoneen stailaus kelpaisi tännekin.
  Ihana isot huoneet siellä on ollut.
  Hyvä sinä, hienosti hoidettu homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tstekin ihan tyytyväinen, ottaen huomioon lähtökohdat. Olohuoneesta ei saanut viihtyisää oikein millään, mutta pakko siitäkin oli vääntää jotain...homma hoidettu... :D

   Poista
 2. Mukava yhteinen projekti ollut teillä. Ja, joskus vaan on tehtävä töitä niillä tuotteilla mitkä asiakkaalla on, vaikkei itse niistä niin välittäisikään. Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin, että joku voi joskus minut tilata stailaamaan kotiaan, vaikka sen sisustus ei miellyttäisi minua ollenkaan. Tehtävä se kuitenkin olisi. Lähtökohdat huomioiden projekti oli siis onnistunut ja onneksi kelpasi miehellekin... ;)

   Poista
 3. Tilavaa ja valoisaa. Kaksi tärkeää asiaa samassa paketissa. :) Hienosti meni kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylimääräistä tavaraa ei ollut, eikä hankiittu. Olohuone olisi kaivannut seinille jotain, mutta näillä mentiin ja lopputulos on ihan ok. Oikein hyvä (ja opettavainen) kokemus...

   Poista
 4. Hyvin kyllä kuvasi havainnollistavat, kuinka vasta sisustus tekee kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Eivät nämä kalusteet olleet siltä minun "Top 10":stä, mutta näistä lähtökohdista saatiin jollekin tulevalle vuokralaiselle ihan viihtyisä koti. Asukas tuo sitten sen viimeisen silauksen omilla henkilökohtaisilla tavaroillaan. Tekstiileillä saa jo paljon muutosta aikaiseksi...

   Poista
 5. Kiva oli nähdä stailausprosessi ja hyvää jälkeäkin syntyi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oli tyytyminen vähäisen budjetin ja aikataulun puitteissa. Huomasi, että pelkästään tavaroiden roudaamiseen sai kulutettua jo melkoisesti aikaa. Kävin myös lukuisilla kirpputoreilla tekemässä löytöjä, silla tähän kalustettavaan asuntoon piti hankkia esim. koko keittiön ruokailukalusto kattiloineen päivineen. Hommaa oli ihan kiitettävästi, mutta nyt se on tehty!

   Poista