keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Rinteessä


Hiihtolomamme yksi tavoite oli tutustuttaa viimeisin jälkikasvumme laskettelun saloihin. Posiolla sijaitseva Kirintövaara on osoittautunut oikein hyväksi harjoittelupaikaksi...
 
 
Suksivuokrauksen jälkeen suunnistimme lasten rinteeseen, jossa "taikamatto" hilasi meidät ylös rinteeseen.
Ensikertalaiselle (pojalle) ja aikoja sitten laskeneelle (minulle) aloittelijan mäki oli vallan oivallinen paikka.
Kovin montaa laskua ei tarvinnut mennä, kun suuntasimme jo isompaan rinteeseen...
 
 
 
 
 
 
Rinteitä ei ole kuin kolme, mutta riittävät kyllä meille näin alkajaisiksi.
Kaikkein kivointa on se, että porukkaa on sen verran vähän, ettei tarvitse hisseihin jonotella
ja rinteessä saa lasketella suhteellisen rauhassa.
 


Lapsen laskettelutaito kohenee joka hetki ja toisena päivänä kokeilimme  jopa (kerran) keskivaikeaa rinnettä. Sen jälkeen palasimme oikein mielellämme pojan kanssa takaisin helppoon rinteeseen. Siinä oli vähän vähemmän "pelkokertoimia"... Nyt lasketellaan jo kuin "vanhat tekijät" :) Ja on se kadehdittavaa, miten nopeasti nuo lapset oppivat kaikkea uutta. Sitä ei voi kuin ihmetellä.Eilen teimme hienon vaellusreissun Korouomaan ja tänään menemme käymään paikallisessa Pentikin tehtaalla. Pitänee ottaa kukkaro mukaan...


8 kommenttia:

 1. Joo, lapset oppivat niin nopeasti laskemaan. Täällä sairastupa jatkuu ja paisuu, itse olen onneksi vielä jalkeilla. Mukavaa vierailua Pentikin tehtaassa ja kukkaron on hyvä ottaa mukaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että oli taito sitten liikuntaan tai tietokoneisiin liittyvää, oppiminen on huikeata. Sitä on itse tullut jo niin ylivarovaiseksi, että se jopa jollain tasolla haittaa uudenasian omaksumista...tai ainakin hidastaa :D
   On vähän tylsää, kun teillä loma menee sairastaessa. Tsemppiä sinne kuitenkin kaikille!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää ♡♡
  Lapset on niin nopeita oppimaan uutta.
  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on todella mukavat puitteet. Tultiin äsken Pentikin liikkeestä (rahalla selvittiin!) ja nyt odotellaan isäntää hiihtoreissulta mökille. Syödään kevyesti ja mennään taas rinteeseen. Näin nämä päivät kuluvat leppoisasti...:)

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta ja maisemat on ainankin kohdillaan! Itse olen lasketellut joskus muksuna viimeeksi, mutta olisipa kiva kokeilla taas joskus sitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa täällä on ollutkin. Meikäläisen laskettelusta on valehtelematta sellaiset reilut 10 vuotta (ellei jopa 15) aikaa ja kummasti se vain jostain lihasmuistista palautuu mieleen...tosin viimeksi olen tainnut lautailla. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Ja kuten kuvasta näkyy, kypärän laitoin jo suosiolla päähän. Se taitaa muutenkin olla jo aika yleinen näky laskettelurinteillä. Vauhdikasta on täällä jo meno!

   Poista
 4. Laskettelu on mukavaa puuhaa <3 Ihanat lomakuvat <3

  VastaaPoista
 5. Tämä on sellaista mukavaa "pakkoulkoilua". Päivän aikana tulee väkisinkin ulkoiltua monta tuntia...mukavaa touhua monen vuoden tauon jälkeen ja poikakin tuntuu innostuneelta.

  VastaaPoista