lauantai 6. helmikuuta 2016

Uusia temppuja


Niin, että oppiiko se vanha koira uusia temppuja? Kyllä vaan, ainakin tämä yksilö. Sisustustehtävissäni olen joutunut opettelemaan vähän uusia juttuja ja ne kaikki liittyvät tavalla taikka toisella tietokoneeseen tai tietotekniikkaan...Jollain merkillisellä tavalla olen saanut ja pystynyt elämään kaikki nämä vuodet ilman Exel-taulukkoja ja skanneria, vaikka teenkin leipätyökseni opettajan töitä. Jollain kummallisella tavalla olen osannut välttää niihin perehtymisen. Sisustusopintojeni myötä olen nyt joutunut /saanut ottaa "lusikan kauniiseen käteen" ja vihdoinkin opetella näiden käyttöä.

 
 
 
 

 
 
 
Niinpä täällä on istuttu tietokoneen ääressä, naputettu konetta ja kokeiltu kaikenlaista. Skannaamisen kanssa tuli vähän kuvansiirto-ongelmia, mutta senkin sain ratkaistua omalla tavallani. Pähkäiltyäni eri vaihtoehtoja sain kuin sainkin yhden pohjakuvan Powerpoint-esitykseen liitettyä. Ihan toinen juttu onkin se, tulenko käyttämään kyseistä kuvaa ollenkaan, mutta harjoiteltu on...ja onnistuneesti.

Tässä opiskeluissani on muutenkin joutunut pistämään itsensä likoon ihan uusilla ulottuvuuksilla ja kaikki tämä oppiminen on ollut vain positiivista...ja aikaa vievää. Pohjakuvien ja projektiokuvien piirtäminen käsillä sujuu jo melko mallikkaasti, joten suhdeviivaimen käyttö on jo hallinnassa. PowerPoint-esityksen luominen ja esittäminen sujuu ja erilaisten pohjapiirrosohjelmien käyttöä olen harjoitellut, joten eiköhän tällä harjoittelulla vielä hyväksi tule...
Nyt siis opiskellaan Exelin saloja (sisustusbudjettia ja ns. huonekorttien tekemistä) ja skannaamista. Mitähän tässä vielä joutuu opettelemaan...? Tänään sisustusopintojen lähiopetusjaksolla opetellaan sommittelua, joten tiedossa jälleen mielenkiintoinen päivä.
Leppoista lauantaita vaan kaikille!
 
 8 kommenttia:

 1. Sä olet ollut aika taitava, kun et ole tarvinnut exelia.
  Mä teen töissä kuukausisuunnitelmat exelillä. Sinne kun saa valmiin pohjan tehtyä, käy työ aika helposti.
  Ihanaa sisustusopintopäivää ja oikein kivaa viikonloppua muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt, miten tämän kanssa käy, nyt vasta tutustutaan toisiimme. Tulin vähän aikaa sitten opinnostani ja taas on sellainen "euforinen olo", kun takana on mukava päivä. Mulla vaan meinaa flunssa pukata ihan täysillä päälle...

   Poista
 2. Kyllä vanha koira oppii uusia temppuja :)
  Exel on mielettömän monipuolinen ohjelma. Onnea sen saloihin tutustumisessa.
  Onnistunutta opintopäivää ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on joutunut todellakin opettelemaan yhtä jos toista ja onnistumisen kokemuksia ja oppimista on tullut paljon. Poika lähti just yökyläilemään ja meillä oli vähän puhetta, että oltais lähdetty ehkä elohuviin....voi olla, että flunssa vie voiton ja jäädään kotisohvalle... :)

   Poista
 3. Tsemppiä opiskeluihin ja uuden oppimiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Tänään tullut taas paljon sulatettavaa ja opeteltavaa sommittelusta. Meillä oli hyvä luennoitsija, joka avarsi tilan sommittelusta ihan uusia ajatuksia. Nyt on vaan "takki" vähän tyhjä... Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

   Poista
 4. Tsemppiä sinulle. Minä osaan kyllä skanneria käyttää, mutta excell ei ole kyllä minun juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo skannerin käyttö on ihan ok, vaikka minulla siinä hieman ongelmaa on ollutkin. Eikä tuo exelkään tunnu ihan mahdottomalta hallita. Aikaa näihin vaan tuppaa vain menemään, kun "itseoppineesti" näihin tutustuu.On se hieno oppia uusia asioita!!! :)

   Poista