perjantai 19. helmikuuta 2016

"Nälkä kasvaa syödessä"


Nämä sisustusopintoni ovat olleet sellaista oppimisen iloa, että oksat pois! Jokainen luento on ollut mielenkiintoinen ja uutta asiaa on tullut lisää mieletön määrä ja sisäistettävää asiaa (itseopiskelua) on vielä enemmän. Ja opiskelun lopun jo häämöttäessä nälkä on vain kasvanut.Koska tiedonjano tuntuu tällä hetkellä kyltymättömältä ja innostusta piisaa, olemme yhden kurssikaverini kanssa ilmoittautuneet jo uudelle lyhytkurssille. Saimme koulutuksessa vain pintaraapaisun SketchUp- kurssista ja päätimme lähteä huhtikuussa oikein Helsinkiin asti opiskelemaan sitä lisää. Tietokoneavusteisen piirrosohjelman hallinta tuntuu aika oleelliselta ja välttämättömältä taidolta, joten kurssille oli ehdottomasti päästävä.
 
 

Näin vanhemmalla iällä uuden oppiminen, onnistumisen kokemukset ja (yli)innokkuus opiskeluun ovat erittäin mieluisia kokemuksia.
Voi, kuin mahdollisimman moni keski-ikäinen pääsisi kokemaan näitä samoja tuntemuksia, mitä minä olen tässä opiskelussani saanut!
 Enkä nyt tarkoita ainoastaan sisustusalaa, vaan yleensä opiskelua myöhemmällä aikuisiällä.
Tämä kaikki on ollut jollain tavalla erityisen voimaannuttava kokemus.Vaikka opiskeluun liittyviä tehtäviä on paljon ja ne ovat haastavia (välillä tuntuvat jopa ylivoimaisilta), on päällimmäisenä tunteena mieletön innokkuus, kyltymätön tiedonjano ja halu oppia lisää. Loppuukohan tämä into enää lainkaan? Epäilen. Sisustukseen liittyviä lyhytkursseja järjestetään ihan kiitettävästi ja minä olen ajatellut kurssittaa ja kehittää itseäni lisää. Tämä ei tunnu pääty vain tähän yhteen kurssiin, sillä nälkä todellakin kasvaa syödessä...
 
 
 
 
Meillä alkaa nyt hiihtoloma ja ajattelinkin pitää pientä lomaa myös täällä blogini puolella. Aion nauttia tulevista lomapäivistä perheen kanssa ja vain nautiskella. Ihan tarkoituksella aion olla myös tekemättä/ajattelematta yhtään opiskelutehtävää...yritän ainakin. Olen aamulla vaihtanut petivaatteet puhtaisiin ja muutenkin teen pienen siivouksen kotona ennen kuin loma voi alkaa. Onko jollakin muulla näin hölmöä ja hassua tapaa, että loma täytyy aloittaa siivoamalla eli vähän niin kuin "puhtaalta pöydältä"...? 
Tämä blogi päivittyy tästä eteenpäin vähän fiiliksien mukaan ja epäsäännöllisen säännöllisesti.
Toivottelen kaikille hiihtolomalaisille hyviä lomia ja muille oikein mukavaa viikonloppua!
 


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on koko perhe innoissaan tulevasta lomasta, kun saadaan olla yhdessä! :)

   Poista
 2. Tuosta keski-ikäisenä opiskelemisesta olen nii-in samaa mieltä <3!

  Ihanaa, että otat itsellesi hengähdystauon. Olet ansainnut sen. Nähdään ja kuullaan täällä blogin puolella palattuasi. Hyvää, ihanaa lomaa Satu <3!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ei tässä maailmassa voi niin kiirettä olla, ettei sentään lomalle ehdi oman perheen kanssa. Nyt on tarkoitus vain nauttia aikatauluttomuudesta, ulkoilla paljon (jos kelit suosivat), unohtaa sisustushommat ja olla vain yhdessä... :)

   Poista
 3. Ihanaa rentouttavaa lomaa ❤️

  VastaaPoista
 4. Minä olen opiskellut aikuisiällä ja allekirjoitan niin sanasi. Intoa riittää ja tiedonhalu on valtava. Mutta hyvä että pidät pienen tauon. Aivot tarvitsevat lepoa.
  Ihanaa hiihtolomaa! Ja aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut opiskelustasi blogistasi ja vähän senkin) innoíttamana minun oli kirjoitettava tämä postaus. Haluaisin niin rohkaista muitakin lähtemää opiskelemaan itseä kiinnostavaa alaa tai asiaa. Niistä kun voin saada NIIN paljon!
   Ja tuokin on totta, pieni nollaus on paikallaan ja nyt nautimme lomasta täällä Posion "erämailla". Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista