perjantai 12. lokakuuta 2018

Minun päiväni, tavallinen torstai


Silloin tällöin blogeissa kirjoitetaan tavallisista arjen päivistä, niinpä minäkin ajattelin laittaa tänne jutun omasta päivästäni, meikäläisen ihan tavallisesta torstaista...






Herään jo ennen herätyskellon soittoa, hieman ennen klo 6.00. Nousen ylös ja laitan kahvikeittimen päälle. Sen jälkeen käyn vessassa ja haen postilaatikosta aamun lehden. Useana aamuna olen viritellyt myös tulen puuhellaan, mutta tänään jätän sen tekemättä (...laiskottaa). Syön aamupalan ja luen samalla sanomalehden.

N. klo 6.30 olen suorittanut aamutoimet ja siirryn tietokoneelle. Vilkaisen ensimmäisen kerran työpostini eli sähköpostin ja mahdolliset Wilma-viestit. Tänään ei tarvinnut kumpikaan jatkotoimenpiteitä, joten ehdin myös pikaisesti vilkaisemaan muutamia blogeja.

N. klo 6.45 siirryn aamupesulle ja laittautumaan ihmismäisempään kuntoon. Tänä aamuna vaatteet eivät tarvitse silitystä, joten olen melko pian suoriutunut ítseni laittamisesta.. Ehdin vaihtamaan myös muutaman sanan juuri heränneen mieheni kanssa ennen kuin teen lähtöä töihin. Poika jatkaa vielä nukkumista, sillä hänen koulunsa alkaa vasta 9.15. Tänään olen päättänyt mennä kävellen, ja siksi lähden liikkeelle normaalia aikaisemmin eli 7.15. Kaiken lisäksi minulla on yhden oppilaan HOJKS-palaveri jo klo 8.00, joten päivän valmistelut täytyy saada kutakuinkin tehtyä ennen palaverin alkua.






Olen työpaikallani n. klo 7.35. Huikkaan muutamille työkavereilleni ohi kulkiessani "hyvät huomenet", käyn sopimassa muutaman asian (välituntivalvonnan, oppituntiohjeistuksen) ja valmistelen palaverin alkua ja haen oppitunneilla käytettävää materiaalia. Työpäivä kuluu jouhevasti oppitunteja pitäen. Kun oppilaat ovat lähteneet klo 12.15  (ja opetusvelvollisuuteni päättynyt), menen henkilökunnan kahvihuoneeseen todetakseni, että kahvi on vasta tulossa. Hyödynnän luppoaikani ja käyn koneella katsomassa työsähköpostini ja mahdolliset Wilma-viestit. Samalla hoidan yhden ensi viikon taksikyyteihin liittyvän asian ja tiedustelen toiselta opettajalta saamiani opetusmateriaalivinkkejä.

Käyn kahvilla n. klo 13.00 ja sen jälkeen lähden valmistelemaan huomisen päivän juttuja. Meillä on kolmen luokan kesken yhteisopettajuutta ja huominen liikuntatunnin tarkemmat sisällöt on vielä sopimatta. Käyn pikaiset keskustelut näiden kahden muun opettajan kesken ja teen näiden keskustelujen jälkeen valmistelut seuraavan päivän suunnistukseen. Alun perin ajattelin, että pääsisin lähtemään töistä klo 14.00, mutta muutaman asian hoitaminen ja keskustelu myöhästytti hieman lähtöäni. Työmatkalla ihastelen kaunista syksyistä luontoa ja otan kännykällä kuvia (ovat nyt tässä postauksessa).






Kotona vaihdan pojan kanssa pikaiset kuulumiset ja ryhdyn valmistelemaan meille ruokaa. Tänään ruokana on hirvenjauhelihasta tehtyä kastiketta ja spagettia. Ruokaa tehdessä ehdin vähän järjestelemään kotona olevia asioita (katsomaan päivän postin, viikkaamaan puhtaat pyykit ja kattamaan pöydän)  Ruoka on klo 16.00, jonka jälkeen ehdin hengähtämään hetken. Istahdan tíetokoneelle ja työskentelen siinä vähän aikaa esim. kirjoittelen tätä postauksen alkua... Valmistaudun myös viemään lapsen jääkiekkoharjoituksiin ja itseni työpaikan bänditreeneihin. Pakkaan sekä lapsen varustekassin että oman soitinkassin autoon ja lähdemme liikkeelle n. klo 17.40. Vien hänet jäähallille, josta siirryn omalle työpaikalle, joskin hieman myöhässä.

Parituntinen menee mukavasti soitellessa ja laulellessa. Harjoittelun alla on monenlaista sävelmää. Koska esiinnymme henkilökunnan pikku jouluissa marraskuussa, harjoittelumme koostuu lähinnä siellä esitettävistä kappaleista. Soittamisen välissä intoudumme välillä keskustelemaan aiheesta, musiikista yleensä tai sitten ihan vain jostain muusta. Tunnelma harjoituksissa on leppoisaa ja virkistävää.


 
 
 
 

Harjoituksien jälkeen palaan jäähallille hakemaan lapseni. Menemme kotiin. Poika ajaa muutaman kierroksen uudella sähkömopollaan ja minä menen purkamaan sekä peli-että soitinkassin. Klo 21.00 valmistaudumme menemään saunaan koko perhe. Saunassa vaihdamme päivän kuulumiset ja muutenkin höpötellään  "niitä näitä". Kello lähestyy jo melkein kymmentä ja laitan pojalle vielä iltapalaa. Sen jälkeen hän menee nukkumaan ja minäkin alan valmistautumaan päivän päättymiseen. Lataan kahvinkeittimen aamuksi ja laitan huomiset vaatteet valmiiksi. Menen miehen seuraksi katsomaan Kympin uutiset, jonka jälkeen olen valmis iltapesulle ja nukkumaan. Loppu viikko alkaa tuntua koko kropassa ja uni tulee hetkessä. Vielä yksi arkiaamu edessä...



Päivään on mahtunut paljon kaikenlaista touhua ja tällaiset minun päiväni ehkä tyypillisimmillään ovat.
Päivässä ei ollut mitään erityisen ihmeellistä ja siksi se varmasti tuntukin ihan tavalliselta...ja hyvältä.
Sellainen mukava päivä, jonka jälkeen jaksaa mennä hyvillä mielin kohti uutta seuraavaa päivää.



Toivottelen mukavaa perjantaita ja alkavaa viikon vaihdetta!


 
 














2 kommenttia:

  1. Mukava tavallinen torstai sulla ollut. Ja, niin se taitaa mennä, että viikot toistavat toisiaan.
    Ihanan energistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli oikein mukava minustakin, ohjelmaa riitti, mutta kohtuullisesti. Toisinaan on hieman kiireisimpiä viikkoja ja välillä rauhallisempaa. Tämä viikko on ollut vähän siltä väliltä. Elämäni on ollut varmasti aina "aktiivista" tekemistä, mutta osaan ottaa myös rennosti. Elämä nyt vain sattuu olemaan tällaista.... :)

      Poista