keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Jonkin sortin "ekoteko"


Tämän vuoden tavoitteena on ollut lisätä liikuntaa. Koska säännölliset ryhmäliikuntatapahtumat on tällä hetkellä laskettu pois, olen pyrkinyt lisäämään hyötyliikuntaa ihan tavallisessa arjessa. Meikäläisen kohdalla se tarkoittaa yksinkertaisesti kävelyn lisäämistä eikä mitään muuta.Olen jo pitemmän aikaa onnistunut jättämään auton kotiin useamman kerran viikossa ja tehnyt työmatkani kävellen. Koska työpaikka on vain 1,5 km:n päässä, ei ole ollut edes tarkoituksenmukaista hurauttaa autolla töihin, koska matka taittuu kävellenkin n. 15 minuutissa. Kävelyyn menee tietenkin hieman enemmän aikaa, mutta tämän olen pysynyt ottamaan huomioon aikatauluissa aika hyvin. Kieltämättä totaalikävelyyn en ole pystynyt, mutta työmatkakävelyä olen pystynyt lisäämään reilusti.


 

Liikunnan lisäksi tuntuu, että olen muutenkin vähentämässä turhaa autoilua. Meillä välimatkat kaupungin sisällä ovat melko lyhyet, joten kävellen pääsee melko hyvin joka paikkaa, kunhan vain on riittävästi aikaa. Samalla tuntee tekevänä jonkinlaista ilmastotekoa, kun ei talvipakkasilla käynnistä autoa pienten reissujen takia lainkaan, säästän luontoa ja tietenkin myös rahaa. Tällä hetkellä kävelen viikon aikana useammin kuin käytän autoa. Tämä henkilökohtainen ekotekoni ei ole suuren suuri, mutta minulle merkittävä, sillä saan tästä päätöksestäni kuitenkin sen liikunnallisen hyödyn. Siksi aion jatkaa itseni kävelyttämistä jatkossakin.
 
 
 
 
 
 
 
Kävellessä minulla on aikaa hengähtää ja joskus jopa pysähtyä ottamaan valokuvia.
Viimeaikaiset luontokuvat ovat kaikki työmatkani varrelta ja niistä kuvista huomaa hyvin, miten kelit ovat vaihdelleet.
Tämän postauksen kuvat ovat viime viikon alusta ja nyt lumimassat ovat sateiden myötä huvenneet merkittävästi.
 
 
Kevät taitaa sittenkin tehdä tuloaan...
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Minulla myös alle 2km:n suuntaansa työmatkat taittuvat kävellen. Välillä polvi vihoittelee ja silloin laiskana nappaan aamusta bussin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pienessä kaupungissa joukkoliikenne niin huonosti järjestetty, että kävellen olen nopeammin perillä kuin linja-autolla. Olen oikeastaan koko aikuisiän kävellyt paljon ja ensimmäisen auto tuli minulle vasta 40...siihen asti pärjäsin oikein hyvin ilmankin...

   Poista
 2. Pikkukaupungin etuus on juurikin se, että voi kävellä lähes kaikkialle. Mutta, on kyllä myönnettävä että itsekin tulee liian helposti otettua auto alleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton kanssa on niin helppoa lähteä toimittamaan asioita, kävelyä täytyy (aikataulujen takia) enemmän suunnitella, näin se vain on! Mukavaa loppu viikkoa!

   Poista
 3. Kaikki pienetkin ekoteot ovat tärkeitä - eikä tämä ole edes ihan pienimmästä päästä. Itse odottelen pyöräilykauden aloittamista ja sorrun siihen saakka autoiluun työmatkojen osalta:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta...pisaroista kasvaa lätäköitä ja niistä valtameriä. Minulle kävely on myös jonkinlainen tapa "nollata" päätä. Pyöräilykeliä täälläkin odotellaan, vaikka kävely onkin minun ykköslajini...:)

   Mukavaa hiihtolomaa!

   Poista
 4. Mieheni on kotoisin Porista ja olen monesti miettinyt juuri sitä, miten erilaista liikkuminen on pienemmässä kaupungissa. Kaikki on lähellä ja kaikkialle voi mennä kävellen, jos haluaa. Täällä pääkaupunkiseudulla pitää oikein päättää, että lähtee jonnekin, koska kaikkialle pitää mennä joko autolla tai julkisilla. Ja nyt kun on tuo metro, se on hidastanut aika lailla matkantekoa esimerkiksi Helsinkiin, koska pitää mennä ensin bussilla metroasemalle. Tästä syystä ajelen ihan hyvällä omalla tunnolla autolla kun menen Espoon sisällä jonnekin.
  Pienellä paikkakunnalla olisi matalampi kynnys lähteä kulttuurikierroksellekin, mutta täällä pitää suunnitella sekin ihan eri tavalla.

  Kävely on hirveän hyvää liikuntaa ja hyväksi todettu terveydellekin - ja sitä hapen määrää minkä saa heti aamutuimaan!

  Mukavaa talviviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä pienen kaupungin etuja, lyhyet etäisyydet joka paikkaan. Kaiken lisäksi emme asu ihan keskustassa, joten luonto ja liikuntamahdollisuudet ovat ihan tässä vieressä. Kävely on nyt mun ykklslaji, kun ryhmäjumppien aikataulut eivät sovi yhteen muun elämän kanssa.
   Oikein ihania talvisia päiviä sinullekin. Kiva, kun kävit kommentoimassa! 😊

   Poista