perjantai 6. tammikuuta 2012

Sisustusbongauksia meillä kotona

Olen kuluvan syksyn ja talven aikana ottanut kameralla kuvia kotona olevista sisustuksen yksityiskohdista ja ajattelinkin näyttää näitä kuvia nyt blogissani. Kuvat ovat (mielestäni) hauskoja tai niissä on jotain kivoja oivalluksia... tai ne on muuten vaan kauniita. Nyt sinä, blogini lukija,saat tehdä omat johtopäätöksesi ...

WC-remonttimme valmistui toukokuussa ja mietin pitkään kaappia pytyn yläpuolelle. Ajatuksena oli ensin etsiä vanha ns. rengin kaappi, mutta sitten löysin ASKOn hyllyltä Ratian suunnitteleman Saaristo-kaapin, joka myytiin pois puoleen hintaan. Tämä tyttö ei montaa kertaa asiaa miettinyt, vaan löi rahat tiskiin ja on ollut siitä asti ostokseensa erittäin tyytyväinen.


Tämän maton bongasin sähköliikkeestä... KYLLÄ, LUIT AIVAN OIKEIN, sähköliikkeestä!!! Olin katsomassa laajennukseemme uusia lamppuja, kun näin tällaisen tähtimaton siellä esillä. Ensin ajattelin sitä joulukuusen alle, mutta siihen matto on liian pieni. Ja sitten se löysikin paikkansa meidän uusimmasta vessasta, jossa se saa nyt loistaa yötä päivää. Minusta tosi kiva matto!


Ja sitten vähän "Kaunotar ja Hirviö"-teemaa. Tonttutyttö on poikani saama pikkujoululahja muutaman vuoden takaa ja tuo robotti on minun lahjani työkaveriltani. Robotti on oikeastaan munakello ja kaikkein hauskinta on se, että kun aika on kulunut loppuun robotti pirisee ja alkaa soittaa SAMBAA!!!! Usko tai älä, tätä munakelloa olen käyttänyt jo tosi paljon, viimeksi tänään, kun ruoka oli uunissa. Kuva oli pakko ottaa, koska vastakohdat ovat hauskat.


Kuvassa olevan maton olen tehnyt aivan omin nakkisormin viime kesälomalla. Minulle iski joku virkkauspuuska ja maton lisäksi tein myös yhden pyöreän korin. Kuvassa olevan korituolin tuunasi/maalasin myös viime kesänä paremmin sisustukseemme sopivaksi. Olkoon tämä kuva todistusaineistoa, että olen joskus jotain tehnytkin...kesän jälkeen tekemiset ovat olleetkin vähän vähemmällä. Uutta inspiraatiokohtausta odotellaan...


IKEA:sta ostamani joulutähti pääsi myös ikuistetuksi, koska mielestäni se on tosi kaunis (ja tässä kuvassa näköjään kyljellään!). Paperitähti on ollut hintansa väärtti ja minua on harmittanut, miksi en ostanut niitä silloin enemmänkin.                            
Jatketaan teemalla "taidetta koteihin"... ja halvalla!  Unikkotaulu on tehty vanhasta verhosta ja tämä kangastaulu oli pitkään meidän olohuoneen seinällä. Tällä hetkellä se on työhuoneessamme ja odottaa parempaa paikkaa jossain päin taloamme. Ehkä bongaat sen jatkossa jostain muusta huoneesta, kunhan tässä kevät vähän etenee.

                               
Kukka- teemaa jatkaen. Minun oli ikuistettava myös nämä amaryllikset. Molemmat saimme jouluna, mutta niinkuin aikaisempinakin vuosina, ne suostuivat kukkimaan vasta joulun jälkeen. Tarkemmin sanottuna uuden vuoden puolella. Amaryllis kuulluu ehdottomasti (tulppaanien lisäksi) joulukukkasuosikkeihini. 

Tällainen "kuva-pläjäys" tällä kertaa. Minulla on tässä muutama tunti laatuaikaa itseni kanssa. Mies on reissussa ja poika lähti iso-veljensä kanssa salibandyottelua katsomaan. Taidanpa aikani kuluksi selailla muiden blogeja. Ajanvietettä sekin... ja kyytipojaksi yksi rivi Fazerin sinisestä suklaalevystä, niin johan taas jaksaa!!!

2 kommenttia:

 1. Hei
  Saaristo-kaapit ja - laatikot ovat aivan upeita ja helppo sijoittaa huushollissa - ainakin minulla olisi, koska pidän niistä! Tosin se vaatisi jostakin luopumista ja se taas tietäisi tuskaa. Onneksi suku on laaja ja lähellä toisiaan, kierrätys toimii tosi tehokkaasti, aina saa huonekalut jollekkin päivähoitoon.
  Kerrotko mitä materiaalia tuo tähtilamppumatto on, en ole moista ennen nähnytkään.Vekkuli, mukava mennä pimeässä kun himmeävalo on valmiina.
  Sinustahan löytyy aivan uusia piirteitä, en tiennytkään, että olet noin taitava käsityöissä. Jos joskus haluat kutoa kangaspuilla, minulla on mummosi vanhat puut kellarissa ja ne ovat käytettävissä. Työväenopistolta voi tilata valmiit loimet (ainakin täällä Espoossa), mikä helpottaa aika tavalla asiaa, mutta se on kyllä hirveän mielelkiintoista myös itse luoda kangas ja samaalla ihmetellä; minäkö tuon tein! (nimim. kokemusta omaava)-. Ai niin taas tulee liikaa juttua, jatkanpa seuraavalla kerralla.t. Tenttu-täti
  PS. Oli mukava tavata

  VastaaPoista
 2. Tenttu-tätille viestiä WC-matosta: Se on kaksikerroksista huopaa eli LED-valohässäkkä menee siellä sisällä kahden kankaan välissä

  VastaaPoista