tiistai 7. toukokuuta 2013

Kouluun tutustuminen

Tänään oli aistittavissa pientä jännitystä ilmassa. Pojalla oli kouluun tutustuminen.

Koulu sijaitsee kävelymatkan päässä kodistamme ja sinne suunnistimme hyvissä ajoin ennen yhdeksää. Pihalle oli kerääntynyt vanhempia lapsineen. Lapset odottivat pihalla jännittyneinä toisiaan vilkuillen opettajan tulemista. Vanhemmilla taisi olla sekä jännittyneet että vähän haikeatkin tunnelmat.
 


 

Koulu on aloittanut toimintansa 1920-luvulla eli perinteitä on. Koulurakennuksia on kaiken kaikkiaan kolme ja tässä on ns. päärakennus. Aivan meren rannan tuntumassa on ns. rantakoulu, jossa on 5-6 luokat, tässä rakennuksessa on 3-4  luokat ja uusimmassa rakennuksessa on 1-2 luokat. Vaikka koulu sijaitsee kaupunkialueella, on se onnistunut säilyttämään "kyläkoulumaisuuden". Meren ja luonnon läheisyys on vaikuttanut mm. siihen, että koulun painotusalueena on ympäristökasvatus.
 

Kahden tunnin ajan 22 koulunsa aloittavaa saivat tuntumaa siihen, millaista koulussa on. Tänään oli tutustuttu koulun tiloihin, kuunneltu tarinaa, pidetty välitunti, piirretty hiiriä ja tietenkin syöty. Paljon oli ehditty tehdä ja välituntipihalta poika oli bongannut tuttuja kasvoja.
 
 
 
 
Menin hakemaan tyytyväisen ja innokkaan pojan koululta. Tuntuu, että jo nyt lapseni oli kasvanut isommaksi (tapahtuuko se näin pian?). Innosta puhkuen hän kertoi, mitä kaikkea oli tehty ja nähty. Moneen kertaan hän sanoi, että koulussa oli kivaa. Tästä on mukava aloittaa koulunkäynti. Kotimatkalla kävimme vielä katsomassa iltapäiväkerhon sijainnin. Nyt kun paikat on tutut, koulun aloittaminenkin on varmasti helpompaa. Kesälomien jälkeen se sitten alkaa...
 
 
 
 2 kommenttia:

  1. Lähteekö Elmeri jo oikeaan kouluun,ei siis eskariin?

    VastaaPoista
  2. Heippa vaan!
    Kyllä se kuule tätiseni näin on, että aika vilisee silmissä ja meidän silmäterämme todellakin lähtee kouluun! Eskarivuosi (ja koko päivähoitovaihe) on kohta paketissa.Ja mehän emme kuitenkaan vanhene...ihmeellistä!
    T: Satu

    VastaaPoista