lauantai 10. toukokuuta 2014

Sitä saa mitä tilaa :)


Olen tainut aikaisemmin mainita täällä blogin puolella, että mieheni on käsistään kätevä, kun sille päälle sattuu. Meillä on autotallissa kaiken maailman työkoneita (joita myös puuntyöstölaitteiksi kutsutaan) ja välillä mies intoutuu toteuttamaan minun päähänpistoksiani. Olen kauan katsellut kaupoista säilytyslaatikoita ulkokalusteiden pehmusteille ja kaikille pihatavaroille, mutta tarjonta ei ole ollut ihan sitä, mitä minä olen ajatellut. Minä taisin mainita asiasta myös miehelleni ja hän tarttui tilaisuuteen...Mies on tehnyt tämän alusta asti itse. Tällä hetkellä se näyttää enemmänkin ruumisarkulta, mutta se on tarkoitus vielä käsitellä (="valtata") harmaalla maalilla. Säilytysarkku on menossa mökin terassille, jossa sitä voi tarvittaessa käyttää myös matalana pöytänä.
 
 
 
 


Muutaman kerran kävin autotallissa katsastamassa valmistusprosessia ja sanomassa mielipiteeni (kun sitä kerran kysyttiin). Alunperin ajattelin, että se olisi voinut olla vähän krouvimpikin, mutta mies halusi tehdä tämän vähän fiinimmäksi. Hän sai tällä kertaa ihan rauhassa toteuttaa visionsa. Minä tyydyin taputtamaan hiljaa tyytyväisenä käsiäni.
 
 
 
 
 


Kaikki puutavara on ns. omaa tavaraa. Vain ruuvit on täytynyt ostaa rautakaupasta. Ja kyllä tähän tuntejakin on mennyt, enemmän ilmeisesti suunnitteluun kuin toteutukseen. Ei siis ihan yhden illan puhdetyö...eikä kahdenkaan.
 
 
 
 
Kannesta mies teki tiiviimmän, koska sitä tullaan käyttämään myös pöytätasona. Kansi kiinnitetään myöhemmin, sillä tämä on tarkoitus kuljettaa vielä mökille. Lopputulos on mielestäni erinomainen. Kaupasta olisi varmasti saanut helpommalla ja vähemmällä vaivalla, mutta kyllä se "itse tehty" on aina hienompi. Eihän tätä raski edes ulos laittaa!
 
 
 
 
Olen tehnyt myös alustavan tilauksen tänne kaupunkiin. Haluaisin saman tapaisen säilyttimen kaikille pihassa lojuville tavaroille (mailoille, palloille, pihaleluille...)  Toimitusaikaa ei ole minulle kerrottu, mutta siitä tulee kuulemma jo sitä krouvimpaa versiota, mitä alunperin pyysinkin/vihjaisin. On se mies vaan NIIN KÄTEVÄ <3
 
 
Mitähän sitä seuraavaksi tilaisi?
 
;)
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Onpa tosi siistiä työtä. Mekin teimme ihan itse sahapukin täällä mökillä, mutta viimeisen laudan kiinnityksessä huomasimme, etteivät mitat menneetkään ihan oikein. Rakentaminen on kuin tekisi sudokua; alku menee helposti ja nopeasti, kunnes lopussa huomaat, että on purettava kaikki, jotta saat korjattua virheen!! Emme purkaneet, vaan uskomme, että nuoriso sahailee ihan mielikseen, vaikka pukki onkin hieman persoonallisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Välillä joutuu kyllä soveltamaan täälläkin. Lähinnä niitä minun tekeleitäni. Mies on enemmän se perusteellinen suunnittelija ja lopputuloskin on yleensä tarkkaan tehty. Minulla on enemmänkin "sinne päin"... sitä persoonalista lopputulosta...;)

    VastaaPoista