lauantai 3. toukokuuta 2014

Mökin kevätsiivous

Minilomamme aikana ehdimme myös tänne mökille. Päätin jo edellisenä päivänä. että teen mökissä kevätsiivouksen eli se tarkoittaa myös sitä, että huonekalut löytävät uudet paikat. Seuraavaksi laitan tulemaan (paljon) kuvia tämän päivän aikaansaanoksestani.
 
Mökkimme ei ole suuren suuri ja sen kalustaminen on melkoisen haasteellista. Vuosien aikana olen kuitenkin onnistunut saamaan tänne pientä vaihtelua huonekaluja siirtämällä ja vaihtamalla. Talven jälkeinen tilanne oli siis tämän näköinen.
 
 
 


 
Siivousurakan jälkeen näytti tältä. Sohva ja tv vaihtoivat paikkaa. Nojatuolista lähti valkoinen päällinen pesuun ja itse tuoli siirtyi ulko-oven viereen. Sohvan suojana ollut villapeitto sai myös luvan siirtyä säilytykseen ja tilalle laitoin sinisen peiton suojaamaan valkoista sohvaa.
 
 
Tässä vielä samaa tilaa kuvattu tupakeittiöstämme päin. Tämä tilanne oli siis ennen siivouspäivääni. 

Ja tämä on tilanne tällä hetkellä. Vähän avarampaa näissä pienissä neliöissä... ja ainakin siistiä.
 
 
 
Innostuin myös siivoamaan pukuhuonettamme. Valokuvaaminen muutaman neliön tilassa on hieman haasteellista ja täytyy todeta, että kuvat eivät vastaa mielestäni todellisuutta.
 
 
 
Pukuhuoneen kalusteet ovat kulkeutuneet aikoinaa kaupungista mökille ja pähkäilen edelleen näiden kanssa, maalatakko valkoiseksi vaiko annan olla tämän värisenä? Mieli muuttuu vähän väliä.
 


 
Siivosin tämänkin huoneen ja ikkunan alla olevan lipaston siirsin toiselle seinälle ja laitoin valkoisen penkin ikkunan alle. Laitoin myös kaksi kapeaa mattoa lattialle.
 

 
 
Tässä vielä pukuhuoneen ulko-ovelta kuvattuna. Tilanne ennen...
 
...ja jälkeen siivouksen.


 
 
Viiden ja puolen tunnin siivousurakka on siis saatu tältä osin päätökseen. Ikkunoiden pesun jätin suosiolla kesäkuulle ja ns. pikkumökin siivous jäi myös odottamaan kesälomaani. Nyt olisi mökki puunattu.
 
 
 
Koko meidän mökissä pitäisi tehdä päivitystä "pientä pintaremonttia"- tyyliin. Seinät ja lattiat kaipaisivat maalia, sillä pinnat alkavat olla jo kuluneita. Olen haaveillut myös keittiöstä uusilla ovilla ja pienellä kalustemuutoksilla (mikroaaltouunilla). Katsotaan, meneekö kaikki samassa tohinassa. Mökin värimaailma tulee pysymään suurin piirtein ennallaan eli sinistä ja valkoista, meren äärellä kun ollaan.
 
 
Mies on jatkanut omaa projektiaan täällä mökillä eli sokkelin rimoitusta (=maisemointia). Tämäkin on kuulunt jo vuosia suunniteltujen töiden listaan, mutta nyt mies ryhtyi tuumasta toimeen. Ja todettakoon vielä, että hyvältä näyttää. Pikkumökkimme on jo ulkoa valmis -  siitä kuvia myöhemmin.
 
 
 
Täällä aurinko paistaa, mutta ulkona on vielä melkoisen viileää. On tässä se hyvä puoli, ettei hyttyset ja paarmat vielä pahemmin häiritse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti