torstai 1. toukokuuta 2014

Vappua kaupungilla


Vapun vietto kaupungissa on meillä vähän vieras tapa, sillä useammin me olemme olleet mökillä. Pojan kasvaessa "kaupunkivappu" on tullut uutena traditiona ohjelmaamme. Kaupungilla kuunnellaan vappupuheita (ns. toisella korvalla), törmätään tuttuihin ja kävellään siellä täällä. Vappulounaalla tai picnicillä emme ole vielä innostuneet käymään. Ehkä niitäkin voisi joskus kokeilla.  
 
Toukokuun ensimmäinen valkeni koleana ja räntäsateessa, ainakin täällä päin Suomea. Ei auttanut muu kuin hakea jo kerran varastoimani talvitakit alakerrasta käyttöön ja suunnata polkupyörien kanssa kaupungille. Tässä ylioppilaat vm-79 ja vm-85, lapsemme kuvaamana...melko tuoreita tapauksia siis :) 
 
 
 
 
 

 
Poika odotteli moottoripyöräkulkueen tulemista ja vappuparaatia näin rauhallisesti penkillä istuen. Tänä vuonna vapun vietto sujui peräti merkilliseti. Kotona ei koristeltu vappua mitenkään eikä poika halunut edes ilmapalloa tai muuta vappuhärpäkettä ostaa kaupungilta. Metrin lakut sentään kelpasivat!
 
 
 
 
 
 
 
En tiedä oliko kylmä sää vai mikä, mutta keskikaupungilla oli vähemmän ihmisiä kuin esim. viime vuonna. Pääkadun varrella oli mielestäni jopa väljää. Perinteiset kulkueet tuli kuitenkin katsottua ja kuunneltua. Pienen kiertelyn jälkeen suunnistimmekin takaisin kotiin... lämmittelemään!
 
 
 
Tälläinen (rauhallinen) vappu siis täällä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti