keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Välineurheilua


Niin se vain on, että kyllä välineet täytyy olla kunnossa, jos meinaa aikaan saada jotain kunnollista. Tämä pätee lajiin kuin lajiin, myös piirtämiseen.Sisustusopinnoissani olen toistaiseksi piirtänyt pääosin kaikki työni käsin. Kulma- ja suhdeviivain, ohuet kuitukynät (tussit) ja puuvärikynät (sekä pyyhekumi!) ovat olleet ahkerasti käytössä.
 


Aika pitkälle olen pärjännyt melko suppean puuvärikokoelmani kanssa, mutta tässä eräänä päivänä päätin hankkia oikein kunnolliset värikynät. Metallikotelossa on 24 erilaista puuväriä ja värivalikoima on oikein hyvä. Kauppaan jäi vielä 72 värin kotelo, mutta sen jätin jo suosiolla kauppaan, sillä ne maksoivat jo melko paljon. Tämä riittänee toistaiseksi.
 


Näissä väreissä on sellainen lisäominaisuus, että niitä voi käyttää perinteisesti kuivana tai sitten vesivärimäisesti eli väri liukenevat, kun maalaa vedellä ja siveltimellä. Olen ehtinyt kokeilemaan värittämistä tuolla vesivärityylillä ja jäljestä tulle oikein kaunista.


 
  
Tietokoneella piirtämistä (SketcUp) on tullut tehtyä todella vähän.
Sen ohjelman hallitseminen vaatisi ehdottomasti enemmän aikaa ja harjoitusta, jotta sen käyttöä hallitsisi.
Lisäkurssille on joskus ehdottomasti mentävä jos ja kun tätä sisustussuunnittelua meinaa jatkaa.
IKEA:n keittiösuunnitteluohjelmaa käytin kokeiluluonteisesti, mutta sillä taidolla ei pitkälle pötki.
  
 
 
 
Nyt kuitenkin piirretään käsin ja lähestyvissä lopputöissä aion käyttää hankkimaani uutta välineistöä.
Olen tainnut hihkua teille tästä jo kyllästymiseen asti, mutta tämä piirtäminen (ja suunnittelu) on vaan NIIN kivaa!
 
 
 
Värikästä päivän jatkoa teillekin!
 
 


 


15 kommenttia:

 1. Kunnon välineet ja tarvikkeet ovat ehdottomasti kannattava sijoitus! Kerran se kirpaisee, mutta iloa niiiin pitkäksi aikaa! Iloa ja intoa!
  Jolhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Turhan pitkään tulee kärvistellyksi puutteellisilla välineillä. Kyllä nyt taas kelpaa. Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Kyllä kunnon välineillä on mukava työskennellä. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sai lisää uutta puhtia. Kivaa keskiviikkoa sinne!

   Poista
 3. Tuo onkin kiva setti kun sitä pystyy käyttämään sekä kuivana, että veden kanssa. Ihanan paljon siinä on myös sävyjä.
  Kivoja piirtelyjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa ja lopulta päädyin tähän. Tuo 72 värin setti jäi kyllä nakottamaan... Kiva näillä on piirrellä!!!

   Poista
 4. Ihanaa, kun olet niin innostunut omasta tekemisestäsi. Se on mukaansa tempaavaa ja tarttuu <3!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vie nyt vähän mennessään ja samalla vähän rönsyilee joka suuntaan.... :D

   Poista
 5. Kunnon puuvärit ovat onnellinen asia, niitä kun on niin moneen lähtöön. Omia lemppareita on puuvärit ja ohutkärkinen musta tussi. :) Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole piirtänyt saatikka värittänyt enää vuosiin, mutta opiskeluni myötä tämä "harrastus" on herännyt uuteen eloon. En muistanutkaan , kuinka kivaa ja jopa rentouttavaa tämä on. En ihmettele yhtään, että ne aikuisten värityskirjat ovat niin suosittuja. Oikein mukavia loppu viikon päiviä!

   Poista
 6. Allekirjoitan kunnon välineiden merkityksen täysin! Tieditkö muuten, että stabilotkin leviävät vesivärimäisen kivasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä. En todellakaan tiennyt tuota. Kaikki hyvät vinkit ovat erittäin tervetulleita...;)

   Poista
 7. Kunnon välineet ovat hyvä investointi :) hyvä sinä! Luulenpa, että haet vielä sen 72 osan setin myöhemmin. Värittäminen rauhoittaa....siksi on nykyään aikuisten värityskirjatkin :) Tsemppiä tehtäviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, että se isompi värikynäkokoelma kotiutuu meille, mutta nyt pärjään vielä tällä... Ja todellakin , piirtäminen ja värittäminen rauhoittaa. Siinä ajankulku hämärtyy kummallisesti...;)

   Poista
 8. Ihanat kynät! Tuo veteen liukenevaisuus on hieno ominaisuus. Itselläni on (vain 12 kpl)saksalaiset Staedtlerin värikynät, jotka myös liukenee veteen. Niillä saa kauniita sävyjä.

  VastaaPoista