sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Uusi sohva, uusi järjestys


Olen ehtinyt jo hehkuttamaan Facebookin ja Instagramin puolella kuvia meidän uudesta sohvasta, joten laitanpa siitä kuvia myös tänne blogini puolelle.

Viikonloppuna meille kotiutui uusia Adean SLIM-sohva. Olin jo pitkään haaveillut sohvasta, jossa olisi irtonainen, istuintyynyn levyinen rahi eli tavallaan saisin kulmasohvan. Kesätyöpaikassani Sisustustalo Kodinonnessa pääsin tutustumaan näihin Adean sohviin ja heidän tuotantoonsa lähemminkin...Olohuoneemme on melko pieni ja jokseenkin hankalasti kalustettavissa. Sohvan maksimikoko sai olla 220 cm ja tämän sohva koko 201 cm. Meille sohva on enemmänkin löhöilypaikka, joten myös istuinsyvyyttä sai olla normaalia enemmän. Sohvatyynyjä otin "koko rahan edestä" eli neljä kappaletta, kahta eri kokoa. Tyynyt ovat untuvatäytteisiä ja mukavan pehmeitä. Nyt sohva on todellakin löhöilypaikka. Sohvaan valikoin vielä puiset mustat jalat, jolla sain sohvasta hieman ilmavamman ja helposti sohvan alta imuroitavan. Mainittakoon vielä, että sohvassa kaikki päälliset ovat irrotettavissa eli siis pestävissä...


Uusi sohva aiheutti pientä huonekalurallia, sillä halusin kokeilla sohvalle toisenlaista sijoitusta.
Yksi pieni sivupöytä lähti olohuoneesta kokonaan pois ja sohva kääntyi toiselle seinälle. Keltainen TV-tuolia piti myös siirtää uuteen paikkaan.
 Uusi järjestely vaatii hieman totuttelua ja voi olla, että kokeilen sohvaa vielä vanhalla järjestyksellä, mutta nyt mennään tällä.
 
 
 
 


Sohvan kotiutuessa vaihdoin hieman myös olohuoneen tekstiilejä. Koska sohvassa on jo tyynyjä ihan riittävästi, laitoin niiden kaveriksi vain muutaman koristetyynyn. Torkkupeiton vaihdoin keltaiseen tuomaan hieman lisää väriä. Samassa rytinässä vaihdoin vielä olohuoneessa olevan yhden värillisen verhon (ei näy kuvassa) takaisin valkoiseksi, jotta värimaailma pysyisi keltaisesta väristä huolimatta rauhallisena.
Sohva on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi ja siinä viihtyy nyt koko perhe.
 
 
 
 
Tämä viikonloppu meni muuten suoraan sanottuna "harakoille", sillä olen koko loppu viikon ollut totaalisesti flunssan kourissa. Torstai-iltana olotilassa tapahtui sellainen muutos, etten enää perjantaina kyennyt töihin. Päänsärky oli sitä luokaa, että perjantaina vain nukuin, niistin ja pärskin. Lauantaina jaksoin olla juuri ja juuri huonekalurallin verran pystyasennossa, jonka jälkeen olin enemmän vaakatasossa. Tänään on ollut jo hieman parempi päivä, joten eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu. Tosin olin suunnitellut tänä viikonloppuna tekeväni nuo viimeiset opiskeluni liittyvät asiat päätökseen, mutta nyt ajankohta hieman vaihtui. Ehkä tämä "pakkolepo" tulikin ihan tarpeeseen.
 
 
 
Ja hei hulinaa, alkava viikko onkin jo syyskuun viimeinen viikko.
Pakko se on myöntää, että syksy on täällä...
 
 
 
 
 
 
9 kommenttia:

 1. Ihanasti sopii uusi sohva keltaisten yksityiskohtien kaveriksi. Meillä haussa myös uusi sohva. Tällä kertaa katson, että istuintyynyt eivät ole irtonaiset, hermo on mennyt niitä tökkiessä paikoilleen kolmekymmentä kertaa päivässä.
  Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden sohvan hankinnassa kannattaa käyttää aikaa, sovittaa sitä istumalla/ löhöämällä ja miettiä sohvan perimmäistä käyttöä perheessä. Mittanauha on myös tärkeätä, ettei osta tilaan liian pientä tai isoa sohvaa. Yllättävän paljon mietittävää. Mielestäni sohva on sen verran iso ja hintavahankinta kotiin, joten ei kannata tehdä liian hätiköityjä ostopäätöksiä...minulta tämä vei useamman kuukauden. :)
   Täällä aletaan olla jo tervehtymään päin...onneksi.

   Poista
 2. Tyylikkään näköinen sohva ja kompakti kokonaisuus! Sopii teidän olohuoneeseen hyvin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis sohva. Itsekin haaveilen uudesta sohvasta, tuollaisesta sirosta. Kun meidän sohva on hankittu oli "muodissa" leveät käsinojat ja nehän kun vievät vain istumatilaa. No, saa nähdä koska uuden sohvan hankinta todellisuudessa tulee kyseeseen. Mitä sitä hyvää ja ehjää sohvaa vaihtamaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on useamman vuoden sisustushankinta ja kyllä muoti muuttuu niissäkin. Jos sohva on muotokieleltään suht selkeä, jaksaa sitä katsoa pitempäänkin...vaikka hieman paksummilla käsinojillakin ;)

   Poista
 4. Ompa kaunis sohva ja tykkään tuosta harmaan sävystä tosi paljon. Silmääni pisti seinältä myös tuo kiva pyöreä peili. Tuollaisen voisin kotiuttaa myös omaan kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyjä oli kaksi eri harmasta ja mitin sävyä pitkään. Tämä oli kyllä passelimpi meille. Tuon pyöreän peilin olen hankkinut useampi vuosi sitten Pentikin liikkeestä. Huomasin vaan, että tauluhyllyn tavaroita täytyy hieman siirtää, sillä pyöreä muoto tarvitsee hieman tilaa ympärilleen. Pyöreitä peilejä on nykyisin vähän jokaisessa sisustusliikkeessä... ;)

   Poista