perjantai 3. tammikuuta 2014

Huoltomies


Meidän loman aikana tässä taloudessa on ollut todella ahkera huoltomies, jota myös aviomieheksi kutsutaan. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta hän on niitä ihmistyyppejä, jotka eivät osaa olla paikoillaan. Aina täytyy olla jotain pientä puuhasteltavaa.
 
Täällä kotona hän on auliisti ottanut töitä vastaan ja loman aikana moni asia on tehty pois päiväjärjestyksestä. Saunan pesuhuoneen sormipaneelit mies käsitteli kuultovalkoisella maalilla.
 
 
 
 

 
Seiniä ei olekaan käsitelty sitten saunanremontin (yli kymmeneen vuoteen) jälkeen kertaakaan. Nyt oli ilmeisesti sopiva hetki ja pinnoista tuli jälleen siistit. Samalla vähän viriteltiin lauteitten uusimisprojektiakin, mutta ainakin vielä ne vanhat ovat paikallaan. Asiaa kypsytellään.
 
 
Tässä kuvaa meidän ns. vanhasta sormipaneeliseinästä, jota siis ei ole vielä uudelleen käsitelty. Meillä pesuhuoneessa kaikki seinät eivät ole kaakelia, vaan osa seinistä on paneloitu. Ei ehkä ihan tyypillisin ratkaisu pesuhuoneessa. Huone on kuitenkin melko iso ja tällä ratkaisulla huoneesta ei tullut ehkä ihan niin kolkkoa, kun on vähän puuta seinissä.Samalla työinnolla mies siirtyi vielä pukuhuoneen puolelle ja kysäisi:"Mitä siellä tarvitsee tehdä?" Minä jo jouduin hieman toppuuttelemaan, että sen saa toistaiseksi jättää rauhaan...alkaa olla huoltomies jo liian tehokkaalla päällä.

Sen lisäksi, että hän hääräilee täällä kotona, on hän ollut muutaman päivänä myös metsähommisaa mökillä ja tehnyt vähän konemestarinhommiakin. Ensin hän korjasi perämoottorin ja tänään tuli korjattua oikotasohöylä (tai joku muu sellainen puuntyöstölaite). Sen lisäksi pari vanhaa hyllyä on saanut uutta maalia pintaan.

En kyllä valita. Kaiken tämä lisäksi huoltomies osaa tehdä myös hyvää ruokaa ja välillä tarttuu pölyimuriinkin. Koeaikaa tämän huoltomiehen kanssa on kestänyt kohta 19 vuotta ( viisi vuotta seurustelua ja kesällä 14 vuotta naimisissa), eikä tässä taida enää olla palautusoikeutta. Eikä kyllä ole tarvettakaan. Mihin hyvää huoltomiesta nyt vaihtaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti