tiistai 28. tammikuuta 2014

Raitoja


Villasukkatehtailu on lähtenyt täällä mukavasti käyntiin. Mustat sukat ovat olleet jo pojalla käytössä ja uutta valmistuu pikku hiljaa. Mietiskelin jotain värikkäämpiä, mutta kun lankakorissa ei ollut kuin harmaata ja mustaa, lähdin toteuttamaan jotain helppoa kuviointia...siispä raitoja.

 
Näitä lapsen sukkia tekee kyllä mielellään, koska ne valmistuvat melko nopeasti. Raidat jotenkin vielä vauhdittavat tekemistä. "Teen vielä yhden raidan"- ajatuksella huomaa tehneensä useamman raidan ja melkein sukka onkin jo valmis.
 
 
 
 


 
Kantapää ja kavennukset vähän hidastavat sukkien valmistumista. Olen huomannut, että ihan väsyneenä ja/tai myöhään illalla näitä ei kannata väkerrellä. Kerroksissa täytyy kuitenkin pysyä laskuissa  mukana. Eikä tämä sukkien valmitus ole vielä niin ydinjatkoksessa, että voisin tehdä niitä "tuosta vaan".
 
 
Mukavaa hommaa tämä on ja nyt mieskin haluaisi omansa. Olen ajatellut hiihtolomalla tekaista hänelle oman parin. Siihen asti hän saa  tyytyä vanhoihin sukkiin. Ja jos vaikka innostuisin tekemään vielä itsellekin yhden parin.
 
 
 
 
 
Meillä arki etenee tuttuun tapaan töissä ja koulussa. Meikäläisen kunto ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen ja tuntuu, että tämä flussa ei oikein tiedä mihin suuntaan menisi. Tänään minulla on ollut vähän kehnompi päivä ja taidankin unohtaa kävelylenkin tältä päivältä, juoksulenkista puhumattakaan. Poika lähtee syntymäpäiville naapuriin ja minä voin tehtailla näitä sukkia, jos jaksan. Taidanpa ottaa kuitenkin ensin Panadolia ja mennä sohvalle makoilemaan...
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Pikaista paranemista sinulle! Koitahan jaksella sen flunssasi kanssa, ei se hauskaa kyl ole! Hienot sukat oot saanu väkerrettyä. Mullakin ois tuolla jos jonkimmoista lankaa ja sukanalkua, en tiä miten se on tänä talvena niin jäänyt toi kutominen vähemmälle, varmaan tuo muuttokin on vienyt omaa aikaansa ja tänne asettuminen plus nyt kaikki muu. Otankin tavoitteeksi saada ainakin yhdet valmiiksi lopputalven aikana! :)

  T. Maikkinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan sullekin. Mulla tuo sukkien aloitus vähän tökki, mutta kun pääsi vauhtiin, niin jo alkoi "sukkaa pukkaa". Viime talvinen sukka jäi kesken ja tänä talvena tein sen valmiiksi. Ei kait nämä jutut ole niin päivän päälle. Ehtiihän sitä. Jos ei tänä vuonna, niin vaikka ensi vuonna... eli No stress!!! :) T : Satu

   Poista