sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Se on talvi nyt!

Ensin sitä odottaa, että se tulisi. Se talvi nimittäin. Ja tulihan se. Oikein kertaheitolla, pakkasten kera. Nyt ei tohdi valittaa, sillä pakkasten mukana tuli myös ihana auringonpaiste ja valoisat päivät. Lunta on maassa todella vähän, mutta sen verran kuitenkin, että valon määrä on tuplaatunut ellei jopa triplaantunut. Alla oleva kuva on otettu jo auringonlaskun aikaan meidän lähellä sijaitsevilta venelaitureilta.

 
Mies lähti launataina metsästysreissulle vielä kylmempään paikkaan eli Pohjois-Ruotsiin ja me olemme pojan kanssa nauttineet viikonlopusta täällä kotona. Pojalla on ollut lauantaina ja sunnuntaina jääkiekkoa ja kerrankin voi sanoa, että olen ollut lämmittelemässä jäähallilla! Sen lisäksi kävimme eilen äiti-mummilassa ja pulkamäessä kokeilemassa rattikelkan luistoa vähälumisessa mäessä...Tänään olimme heti aamulla uimahallilla. Ruokailun jälkeen pojalla oli jäkistreenit ja nyt olemme taas kotona. Sunnuntaihin kuuluu perinteisesti ensi viikon tuntisuunnitelmien tekoa ja tuleva viikko onkin hieman haasteellisempi. Joudun reissaamaan oppilaiden asioissa kahtena peräkkäisenä päivänä ja töissä on muutenkin palaverejä eli alkuviikko tulee olemaa pientä aikataulujen sovittelua...


Viikkosiivousta aloittelin tänään (jo vai vasta?).Laitoin tänään petivaatteet jäätymään tuulettumaan ulos. Vielä pitäisi jaksaa vaihtaa puhtaat lakanat ja jos vähän imurilla pyörisi ympäri huushollia. Muutama koneellinen pyykkiä on tullut pestyä tämän viikonlopun aikana, mutta muuten on huushollaamisessa ollut tavallisen rauhallista.


Eilen illalla kaivoin viime talvena kesken jääneen villasukan esille ja ryhdyin taas kutomaan. Jospa tästä jälleen innostuisin tehtailemaan sukkia enemmänkin, sillä se on talvi nyt!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti