maanantai 6. tammikuuta 2014

Viimeistä viedään


Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös tämä joululoma. Tänään on viimeinen lomapäivä ja huomenna suuntaamme töihin ja kouluun. Loma on tuntunut todella pitkältä. On siis ollut ilmeisen hyvä loma.

Meidän joulukukkaset alkavat "vedellä viimeisiä" hetkiään. Tässä vielä amaryllis hyvässä sielun ja ruumiin voimissa, jos kukkasesta voi tälläistä ilmaisua käyttää. Melko pian joulun jälkeen varret kasvoivat niin pitkäksi,että leikkasin ne molemmat ja laitoin maljakkoon pianon päälle. Nyt nekin alkavat näyttää nuupahtaneilta. 
 
 
 


 
 
Tänään piti aamulla jo uhrata muutama tunti työn tekemiselle. Suunnittelin tulevan viikon tunnit ja oppilaiden kevätlukukauden tavoitteita. Sanotaanhan, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty ja kyllä se pätee näissä työkuvioissakin. Yritän kevätkaudella tehdä työni niin, että löytäisin vielä paremmin tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä. Siinäpä minulle tavoitetta.
 
 
 


 
Tänään kävi "rytmiryhmä" (=lastenlapset) leikkimässä pitkästä aikaa. Alakerrassa viriteltiin melkoisia jääkiekkopelejä. Varusteet piti tietenkin olla pelipaitoineen, kypärineen ja hanskoineen. Peliin kuului myös pukuhuoneessa käynti ja rangaistuspenkki. Sen lisäksi katsomossa kannustettiin lipuin ja viirein tasapuolisesti kaikkia joukkueita. Meidän poikaa tuppasi nauruttamaan, kun yksi pelaajistamme kannusti "Makkara, Makkara! (=Tappara)...taisi olla vielä pientä epätietoisuutta joukkueiden nimistä... :)
  
 
Meillä loman jälkeinen arki alkaa rullata huomisesta ihan normaalisti. Heti keskiviikkona on pojalla jääkiekkotreenit ja viikonloppuna peli ja harjoitukset. Tätä rumbaa onkin sitten seuraavat kymmenen viikkoa ja sitten ollaankin jo keväässä.
 
 
 
 
Viimein lomapäivä on meikäläisellä vähän epämääräistä "haahuilemista". Mihinkään hommaan ei oikein osaa tarttua  ja jotenkin sitä vain odottaa, että huominen tulee. Ensi yö tulee varmasti taas nukuttua huonosti ja meikäläisellä on herätys jälleen klo 6.00. Taas on arkirutiineihin tottumista meillä kaikilla, mutta eiköhän se tästä taas...
 
Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, bloggaus tahti myös harvenee. Muutenkin minulla on ollut pieniä ongelmia Picasan (kuvankäsittelyohjelma) ja tämän  Bloggerin kanssa. Molemmat "herjaa" välillä jotain ihan kummallisis juttuja eivätkä suostu julkaisemaan tai lähettämään kuvia. Nämäkin kuvat jouduin kiertämään Google+:n kautta. Toivon vaan, että vika on järjestelmissä eikä tässä käyttäjässä...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti