torstai 23. tammikuuta 2014

"Mustasukkaisuutta"


Pitkän tauon jälkeen ryhdistäydyin ja aloin neuloa lapselleni viime talvena kesken jääneitä villasukkia. Tässä vähän väliaikatietoja.


Alku ei ollut kovinkaan lupaava, sillä olin tehnyt yhdestä sukasta jo kantapään ja muutaman kiilakavennuksen, siis vuosi sitten. Kavennusten lukumäärän metsästäminen oli hieman hankalaa, sillä musta lanka ei ehkä ole kaikkein paras lanka ihmiselle, jolle on tullut jo sitä paljon puhuttua ikänäköä. Kaiken kukkuraksi olin ehtinyt siivouspuuskassani hävittämään koko sukkaohjeen.
 
 
 
 

 
 
Mutu-tuntumalla mentiin ja ensimmäinen sukka valmistui. Siitä tuli ihan villasukan näköinen ja oikein passeli pojan jalalle. Ja sen ohjeenkin löysin netin kautta, tosin silmukoiden määrä ja sukan koko ei ainakaan tässä kohdassa matsanneet.
 
 
 

 
 
Seuraava haaste on toisen sukan valmistuminen, sillä en ole ihan varma tuosta löytämästäni ohjeesta. Tavoitteena on, että niistä tulisi edes suurin piirtein samanlaiset. Toisesta sukasta on varsi valmiina ja seuraavaksi pitäisi tehdä kantapäätä. Totuus varmistuu tässä matkan aikana, oliko ohje sittenkään se sama, millä toinen sukka on jo tehty. No, sitten "sävelletään".
 
 
 
 
Ja voisi sille lapselle varmaan tehdä hieman värikkäämpiä sukkia kuin nämä mustat. Jos vaikka jotain kirjavampaa. Onneksi meillä on mustasukkaisuutta havaittavissa vain villasukissa. :)
 
 
 
 
 
 
 

3 kommenttia:

 1. Jos ohje on hukassa, niin apu on yllättävän lähellä!
  Hianoo ja tsemppiä - neulominen kannattaa aina!
  J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ups tuli kirjoitusvirheitä ja jotain sähläsin. Siispä uusiksi:
   Kiitos vaan avunannosta. Taidan tällä kertaa selvitä ihan omin voimin. Toinen sukka valmistumassa, enää kärkikavennukset puuttuvat. On muuten melkoisen koukuttavaa hommaa. Kun aloittaa, ei meinaa millään malttaa lopettaa... :) T: Satu

   Poista