sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Miesten kanssa metsällä


Viikonloppuna päätin lähteä ulkoilemaan perheemme miespuolisten kanssa. Tämä oli pitkästä aikaa oikein kunnollinen ulkoilupäivä, sillä sitkeä flunssa on pitänyt meikäläisen visusti sisällä pääsääntöisesti makuuasennossa. Nyt kuitenkin suuntana oli saaristo ja tiedossa kahdenlaista tehtävää...
 
 
Ensimmäinen tehtävämme oli riistanhoidollinen. Olimme käyneet jo aikaisemmin keräämässä n. 150 kg omenia ja nyt veimme ne mökin lähellä olevalle ruokinnalle. Tässä kuvassa on noin puolet lastistamme.
 
 

 
 
Rannasta ruokintapaikalle ei ole kuin n. 100 metriä ja säkkien kuljettaminen onnistui hyvin puutarhakärryjen kanssa. Tästä pitäisi riittää ruokaa useammallekin metsän eläimelle, lajista riippumatta.
 
 
 

 
 
Tämän tehtävän jälkeen vaihdoimme saarta ja lähdimme katsastamaan sienisatoa (= se toinen tehtävä). Sää ei olisi voinut olla parempi! Lämmintä, auringonpaistetta...ja hirvikärpäsiä.
 
 

Minä nautin kauniista, lämpimästä säästä ja metsän rauhasta. Sisälläni heräsi jälleen se "pieni partiolainen". Miten mukavaa onkaan vain patikoida ja nauttia luonnosta. Tätä voisi harrastaa enemmänkin.
 
 
 

 
 
Isäntä hoiti tätä sienestys puolta, minä taisin enemmänkin ottaa valokuvia ja fiilistellä. Poika kuljeskeli vähän siellä sun täällä ja bongaili samalla sieniä. On tainut olla suhteellisen hyvässä opissa... :D
 
 
 

 
 
Kahvitauko oli meidän perinteisellä kahvipaikalla. Meillä on tästä samaisesta paikasta kuva, kun poika oli muutaman vuoden nuorempi.
 
  
Kahvi ja pulla maistui kiven päällä oikein hyvältä. Pipo ei ole päässä sen takia, että ulkona olisi ollut kylmä, vaan hirvikärpästen takia. En tiedä epämieluisampaa tunnetta, kun illalla nukkkumaan mennessä tuntuu, että joku liikkuu hiuksissa...

 
 Kuukauden päästä näissä metsissä ei olekaan enää näin rauhallista, kun hirvestys alkaa. Silloin meikäläinen pysyy jo visusti kaupungissa.
 
 
 
 
Tältä reissultamme tuli otettua kuvia sen verran, että taidan tehdä vielä toisenkin postauksen lähi aikoina. Huomenna olisi työviikko ja toivon, että tämän syksyn sairastelut olisivat jääneet viime viikkoon. Ja toivon saavani myös "puuhasteluenergiani" takaisin, sillä viime viikko meni totaalisesti ns. harakoille...
 
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti