sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Syysistutuksia


Jos olen tässä muutaman viikon valitellut yleistä tehottomuutta, on tämä viikonloppu ollut jo erilainen. Lauantaina heräsin jo aikaisin, lähdin aamusella taimimyymälään, tein ruoan, kävin kaupassa, leivoin omenapiirakan, istutin pihalle syysistutuksia ja leikkasin nurmikon. Kaiken tämän muun työn tohinassa pesin myös muutaman pesukoneellisen pyykkiä. Oli siis suhteellisen tehokas launtai.Suurin osa kesäkukista olivat jo ylikasvaneet ja muutenkin halusin pihalle syksyisempää ilmettä. Taimimyymässä oli hyvät valikoimat, mutta valitsin melko perinteisiä ja hyväksi havaittuja kukkia...
 
 
 Hopealangat ovat kestäneet kesän helttet hyvin ja ne saivat "armon aikaa" vielä lisää. Vähän ne rehottavat joka suuntaan, mutta ei se minua haittaa...

 
 
 
 Tänä syksynä halusin kokeilla myös marjakanervan menestymistä. Oli sen verran arvokkaita, etten raskinut ostaa kuin kolme taimea.


 
 Piha sai näiden kukkien myötä hieman syksyisemmän ilmeen. Muutama pelargonia voi vielä niin hyvin, että annoin niiden jäädä vielä ruukkuihin. Vaihdan niihin vielä jotain syksyisempää, kun se hetki tulee. En ajatellut tehdä syksyä enempää pihalle. Tämä riittää oikein hyvin. Ja olen tyytyväinen, kun yksi työ on jälleen tehty ja lopputulos miellyttää.
 
 Täällä sisälläkin voisi yrittää tehdä vähän syksyisempää tunnelmaa. Keltainen väri tuntuu jääneen pysyväksi tehosteväriksi tänne perusharmaan keskelle. En kaipaa värimuutosta, vaan jotain muuta pientä. Jospa alkaisin polttelemaan kynttilöitä.

P.S. Huomasin äsken, että minulla on ollut jo yli 40 000 lukijaa!!! Ihan hyvin tälläiseltä TAVIS-bloggaajalta... :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti