tiistai 30. syyskuuta 2014

Kuningasajatus...?!!


En oikein tiedä, mistä tämä kaikki lähti, mutta sain mielestäni jonkinlaisen kuningasajatuksen. Yritän vähentää sokerinkulutustani mahdollisimman minimiin. Siksi päätin, että lokakuu on ns. sokeriton kuukausi eli en käytä (näkyvää) sokeria lainkaan ja yritän olla syömättä karkkeja. 
 
 
Olen melkoisen perso kaikille makealle ja erityisesti karkit ovat suurin heikkouteni. Kahvikuppiin tulee laitettua myös teelusikallinen sokeria... ja kaikki on ihan ylimääräistä/turhaa. Nyt ajattelin kokeilla totaalikieltäytymistä ja katsoa kuinka hyvin pärjään ilman. Isäntä ajatteli vähän peesata ja lähtee "sokerittomaan lokakuuhun" mukaan. Ettei meikäläisen tarvitse yksin kärvistellä. Ja onhan jaettu kurjuus aina vähän helpompi sietää...
 
 
 
 
 
 
 
Maanantaina aamulla päätin aikaistaa päätöstäni ja jätin sokerin lisäämättä kahviini. Eräänlainen varaslähtö siis.Saman tein myös töissä. Karkkeihin en ole koskenut, vaikka xylitolipurkaa olen ottanut ruokailun jälkeen. Sitä ei taideta laskea karkiksi.
 
 
 
 
Makean himoon täytyy keksiä jotain korvaavia asioita ja niinpä ostin kaupasta hedelmiä. Sokerilakkoni ei koske myöskään leivonnaisia eli keksejä ja pullaa. Niitä saan syödä tavalliseen tapaan, sillä en juurikaan herkuttele sellaisilla makeilla - ainaakin vielä.
 
 
 
Mielenkiinnolla katsotaan, miten tässä käy. Olen pääsääntöisesti ollut sitä mieltä, että totaalikieltäytyminen ei kannata, vaan kohtuullisuus on se juttu. Karkkilakkoni on kuitenkin totaalinen kuukauden ajan. Voi olla, että lokakuu on elämäni pisin kuukausi :D
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti