perjantai 3. lokakuuta 2014

Hehkutusta!


Kahden vuoden pähkäily ja jahkailu on vihdoin saatu päätökseen. Meidän olohuoneessamme on verhot! Vihdoinkin!Olohuoneen yleisilme muuttui hetkessä.
 
Laajennuksen valmistumisen ( jouluna tulee kuluneeksi kolme vuotta!) jälkeen olen miettinyt erilaisia verhoratkaisua. Jossain vaiheessa olin laittamassa joka ikkunaan valelaskosverhoja, mutta sitten sain ajatuksen pelkistä sivuverhoista. Ikkunoita ei halunut peittää verhoilla, sillä isoista ikkunoista avautuu piha ja puistomaisema...sekä ennen kaikkea valoa.
 
 
Kulmaikkunoista toinen on epätyypillisesti vinokarminen ikkuna. Tässä kohdassa huoneen korkeus lähenee jo neljää meträ. Verhotangon kiinnittämisessä meinasi pituus (ja tikapuut) loppua kesken, lisäksi katon vinous asetti omat rajoitukset verhotangon asentamisessa. Hyvin mies selvisi tästä hommasta. 
 
 
 
 
 
 
Verhon pituuden mittaaminen oli myös haasteellista. Valmista verhoa virittäessä paikoilleenn oli jännittävää nähdä lopputulos. Verhot olivat onneksi juuri oikean mittaiset. Huh, huh1
 
 
 
 

 
 
 
Olisin voinut tehdä nämä verhot itsekin, sillä kyseessähän on ihan perusverhot. Lopputulos ei taatusti olisi ollut näin hyvä ja siksi  halusin teetättää nämä ammattiompelijalla. Jos minä olisin alkanut ompelemaan näitä, olisi varmasti kulunut vielä muutama vuosi. En halunut myöskään mitään kuviollista kangasta, vaan tälläiset perusvalkoiset (=värittömät), hieman läpikuultavat verhot.
 
 
 
 
 
 
 
Isomalla ikkunarivistöllä on myös vain yksi pitkä verho. En halunut laittaa verhotankoa koko pituudelle, vaan halusin vain tälläisen lyhemmän version. Mielestäni tämä ratkaisu näyttää hyvältä  meidän olohuoneessamme.
 
 
 
 

 

Verhot teetin Kodinonni- sisutsuskaupassa. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Toimitusaika oli nopea ja työn jälki laadukasta. Koska ikkunoiden koko ei ole ns. standardikokoa, oli näiden teetättäminen melkeinpä välttämätöntä. Mielelläni maksan vähän enemmän hyvästä palvelusta ja paikallisesta ammattitaidosta.
 
 
 
Kiitos vielä Kodinonnenn väelle! Olen niin tyytyväinen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti