sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pataleipää


Pitihän sitä minunkin lähteä kokeilemaan trendileivän tekemistä. Tosin meikäläisen leivontataidolla näissä leivontatapahtumissa on aina ihan oma jännitysmomenttinsa. Mitähän tästä ihan oikeasti tulisi...? 
 
Pataleivän leivontaohjeita on ollut monissa lehdissä, mutta itse kävin taas googlettamassa ja vertailin muutamaa ohjetta toisiinsa. Helppo tekoinenhan tämä on kuin mikä, mutta minulle ei nämä ns. helpot reseptit ole oikein sopineet...


Tämä leivän valmistus ei ole hätäisen hommaa, sillä ohjeen mukaan taikina saa nousta 16-22 tuntiin. Minulla taikina lepäsi yön yli ( n.20 tuntia). Aamulla pääsin varsinaiseen leipomiseen ja paistamiseen. Varsinaista leipomista ei tässä leivässä juurikaan ole, sillä taikinaa ei saa vaivata ollenkaan, vaan sitä vain käännellään muutamia kertoja leivontapöydällä... ja pistetään pataan.
  
 
Taikinan kanssa olin todella epäluuloinen, koska se jäi minulta todella löysäksi. Sain tehdä melkoista "akrobatiaa", että sain taikinan irti pöydästä ja siirrettyä sen pataan. Ajattelin jo, että pataleivästä taisi tullakin fiaskoleipä!
 
 

 
 
Yllätys oli melkoinen, kun uunista alkoi tulla ihanaa leivän tuoksua. Tämä leipomussessio näyttikin kääntyvän onnistumisen puolelle. Isäntä ja minä otimme tuoreeltaan lämpimät maistiaiset ja totesimme, että hyvää on.
 
 
Ja vielä olemme hengissä, joten taidan tehdä tätä toistekin...
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Empäs ole moisesta kuullutkaan, laittaisitko vielä sen reseptin (tai linkin) niin voisin joku kerta kokeillakin, kuulostaa mielenkiintoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maijuliini!

   Ihan googlettamalla löytyy ohjeita, uusimmassa Pirkka-lehdessä taisi olla ja sitten oli muutama numero sitten Kotivinkissä. Jos ei löydy, niin katsotaan jos saisin vaikka ohjeen tänne... mukavaaalkanutta viikkoa! T: Satu

   Poista
  2. Wau, hienoa Satu!

   Poista
  3. Kiitos vaan! Ja kiitos mukavista tupareista kans! Toivottavasti ei mennyt kauhean myöhään...? T: Satu

   Poista