torstai 18. helmikuuta 2016

Paritehtävä ja pari tehtävää...
Sisustusopinnoissa lisätehtäviä satelee siihen malliin, että vähän tämä suunnittelutahti jo hirvittää. Olen yrittänyt olla ahkerana ja sainpa yhden alustavan kalustekollaasin tehtyä liittyen ns. paritehtävään...tosin tähänkin on jo muutoksia tulossa.


Tehtävässä piti haastatella asiakasta ja tehdä siltä pohjalta sisustussuunnitelma huoneesta kalustuksineen.
Minulle tehtäväksi tuli kuvitteellisen työhuoneen sisustaminen. Ideat lähtivät pyörimään heti ja valmista alkoi tulla.
Ja koska haluan mennä vaikeimman kautta, teen omasta suunnitelmastani jälleen PowerPoin-esityksen. Tai niin ainakin suunnittelin.
Tämä kuva on otettu suoraan tietokoneen näytöltä. Hyvältä näyttää toistaiseksi...

 
 Pohjapiirroksen olen jo tehnyt ja sijoittanut kalusteet alustavasti siihen. Tein huoneeseen myös kalustesuunnitelman kollaasimuodossa. Valitettavasti en saanut sivua kopioitua tänne blogiini, vaan kuvat on otettu tästä paperisesta versiosta.
Vielä ei taidot riitä kaikkeen hienoon, mutta jos joskus tässä vielä oppisi lisää...
 
 
 


 
 
 

Sisustusopinnoissani on pari muutakin tehtävää työn alla, joten työpöydän ääressä saisi olla melkeinpä koko ajan.
Suunnitteluun ja asioiden hiomiseen menee meikäläiseltä vielä paljon aikaa, mutta en anna sen häiritä, sillä haluan panostaa ja oppia jokaisesta projektista jotakin...ja opittavaa on! Eilisellä opiskelusessiossa jäin haikailemaan pääsyä piirustuskurssille ;)
 Tietokoneella ja netissä tulee notkuttua päivän aikana paljonkin, kun haen tietoa ja vinkkejä tehtäviini.
Huomaan, että työskentelyrutiinit alkavat muotoutua sellaisiksi, että on päiviä, jolloin teen todella pitkää päivää ja sitten on taas päiviä, jolloin ei oikeastaan tapahdu mitään. Enää en kauhistele tätä "tehotonta" päivää, sillä olen huomannut, että se päivä on ns. muhimispäivä.
Asioita tulee mietittyä, vaikka ei pöydän ääressä istukkaan.
 
 
 
 
Tänään istun taas vaihteeksi linja-auton kyytiin ja suuntaan kohti Turkua. Iltaluennon aiheena on "Stailaus ammattina" ja meille on asiaan perehdyttämässä ja kertomassa Pientä Pintaremonttia-ohjelmasta tuttu Niina Ahonen. Mielenkiintoinen ilta siis tulossa...jälleen kerran.

9 kommenttia:

 1. Luovia, (näennäisen) joutilaita päiviä pitää olla aina aika ajoin. Luovassa työssä aivot tekevät töitä, vaikka kroppa ei leipätyön äärellä olisikaan.

  Siksi myös muun muassa myös blogista ja sen kirjoittamisesta on hyvä ottaa välillä pieniä pausseja. Kirjoittamiseen leipääntyy, jos siihen ei saa hetkeksi etäisyyttä.

  Valoisaa loppuviikkoa! Päivä on jo pidentynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti juuri näin kuin kirjoititkin. Asioiden prosessointi jatkuu ihmisen mielessä, vaikkei siihen liittyvää työtä tekisinkään juuri sillä hetkellä.
   Todellakin valon määrä on lisääntynyt ja lähestyvän kevään merkkejä on jo selvästi havaittavissa. Ihanaa!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää suunnitelma. Tuossa suunnittelijan työssä oppiiikin kuuntelemaan tarkasti toista!
  Kivaa opiskelupäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä tarvitaan vähän kuuntelu- ja vuorovaikutustaitoja. Eikä vähäisestä psykologin taidoistakaan haittaa ole...Kivaa päivää myös sinulle!

   Poista
 3. Oi, varmasti mielenkiintoinen ilta sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli taas niin inspiroivaa ja mukavaa ja tuo Ahosen Niina on kyllä ihan loistotyyppi!

   Poista
 4. Mukavia opiskelutehtäviä ❤️ Kivaa loppuviikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiliseltä reissulta ei tullut (onneksi) enää lisää tehtäviä, oli kyllä muuten oikein antoisa ilta. Täällä aloitellaan hiihtoloman viettoa hiljalleen... :)

   Poista
 5. Ne muhimispäivät ovat yhtä tärkeitä ellei joskus tärkeämpiä kuin ne työntäytteiset päivät. Asioiden pitää saa hautua ja kypsyä aivoissa, joista sitten siirrät ne suunnitelmiin. Joskus kun en itse saa "punaisesta langasta" kiinni millään lähden koiruuden kanssa metsälenkille kuvaamaan luontoa ja kotiin tultuani minulla onkin yhtäkkiä se mitä hain eli idis on kypsä.

  Hyvää loppuviikkoa ja lomaa!

  VastaaPoista