torstai 4. helmikuuta 2016

Sommittelua


Sisustusopintojeni tehtävään liittyen tein tässä eräänä päivänä vähän värisommittelua...
 
 
Keräsin kotona kaikki vähänkin tummaa puuta muistuttavat esineet ja lisäsin taustaksi kaksi Tikkurilan maalimallia.
Tarkoituksenani oli vain katsoa, miten värit matsaavat näihin tummiin puulajeihin.
 
 
 
 

 
 
 
Vihreä on meikäläisen "inhokkiväri" ihan joka tavalla  ja nyt aion käyttää sitä kuitenkin sisustussuunnitelmassani.
Tuo vihreä on mielestäni oliivin vihreä ja ajattelin käyttää sitä yhdellä seinällä tehostevärinä. Muut seinät tulisivat tuolla vaalealla värillä.
 
 
 
 

 
 
 
Koska kyseessä on pienen yksiön sisustaminen nuorelle parille, en aio täyttää sitä liian monella huonekalulla. Pinnoille ei tule kovinkaan radikaaleja väriratkaisuja, vaan tehtävässä toivottu etninen tunnelma tuodaan lähinnä huonekaluilla, sisustustavaroilla ja tekstiileillä. Tarkoitus on vielä valottaa teille enemmänkin tätä sisustussuunnitelmaani teille, kunhan saan jotain valmista piirrettyä.
 
 
 
 
 
Minulla onkin tällä viikolla kaksi lähiopetusjaksoa Turussa. Tänään aiheena on sisustussuunnittelu ammattina ja lauantaina sisustajan sommittelusäännöt. Onpa jälleen niin mielenkiintoiset aiheet, etten meinaa "nahoissa pysyä". Tämän päiväinen reissu vaatii vähän lisäjärjestelyjä, sillä meillä on myös isäntä pois kotoa. Onneksi pojan jääkiekkoharjoituksiin saimme kyytiapua koulu-/joukkuekaverin äidiltä ja illanviettoseuraksi lupautui äiti-mummi, joten voin hyvillä mielin keskittyä opiskeluuni...
 
 
 
ja taas mennään!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Vihreä sopii hyvin noiden puuesineiden pariksi.
  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vihreä on minulle aika hankala väri. Minun olisi hyvin vaikea kuvitella tämän väristä seinää meille...ja eihän tämä tulekaan. Värien käytössä olen turhan varovainen, mutta näiden sisustustehtävien myötä olen tullut hieman rohkeammaksi...ainakin ajattelun tasolla ;) Toivottelen täältä touhukasta torstaita sinulle! <3

   Poista
 2. Kauniit värit, tykkään! Mukavia opiskeluja!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää vihreä tuossa, vaikka en kotona käyttäis :D
  Tuo sisustussuunnittelijan homma on kyllä mielenkiintoista, kun aina ei voi mennä siitä "mitä itse laittais kotiin".
  Tosin mäkin tykkään tosi monesta sisustustyylistä jonkun muun huushollissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin. On paljon kauniita koteja ja sisustuksia, mutta omaan kotiin niitä ei huolisi. Makuasioita... :)

   Poista
 4. Tietokoneen ruutu ei välttämättä tee oikeutta alkuperäisille väreille, mutta jos olet huomannut, miltä näyttävät vaahteran kukinnot keväisin, niin tuo vihreä on se. Nämä ovat aina makuasioita, mikä väri on haasteellinen. Esim. naamion oranssi tulee paremmin viileissä harmaan sävyissä esille, minkä näkee myös tuosta asetelmasta hyvin selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriliuskat ovat suoraan Tikkurilan Kaunis koti-väreistä ja värillä on numeron lisäksi varmaan joku nimikin. Värit ovat niin mielenkiintoisia, kun valaistus vaikuttaa niihin niin paljon. Mielestäni värivalinnat ovat sisustussuunnitelmissa ehkä se hankalin osa-alue. Tässä sommittelussa kodista löytyvät (ainoat) tumman puun kalusteet olivat kuvasta löytyneet esineet ja niidenkin sävyt ovat todella erilaisia. On totta, että tuo naamio tulee parhaiten esille jossain tietyssä haramaan sävyssä...tulipahan testattua. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kevään jatkoa! :)

   Poista